Моуриньо се изсмя на титлата на Челси в Лига Европа


Моуриньо се изсмя на титлата на Челси в Лига Европа
Снимка: Getty Images/Guliver

2678 0

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е уверен, че спечелването на Лига Европа от "сините" е повлияло пагубно на развитието на клуба.

"Когато се върнах в Челси, почувствах, че опитът в Лига Европа не е оказал най-доброто въздействие на отбора. Лига Европа е съвсем различен турнир от Шампионска лига. Конкуренцията е по-различна и в Лига Европа участват играчи и отбори от съвсем различно ниво. Победата в този турнир за топ клуб не е нищо особено. За развитието на играчите и отбора е по-добре да участват в Шампионска лига, дори и да не успеят да спечелят турнира", коментира португалският специалист.

"Това е, което искам да дам на моите играчи. Очевидно е, че сега сме достатъчно добри, за да спечелим Шампионска лига. Този турнир ни дава съвсем различни усещания от Висшата лига. Премиър лийг е нашето първенство, а в Шампионска лига имаме възможност да се съревноваваме с отбори от друга култура", категоричен е Моуриньо.

Мениджърът на лондончани се подигра с репутацията си на треньор с отбранителна тактика, припомняйки за триумфа на Челси през 2006 г. и този на Реал Мадрид през 2011.

"Най-добрият отбор в историята на Ла Лига: Реал Мадрид. 100 точки, 126 гола, повече от всеки друг. Аз съм мениджър с отбранителна тактика? Рекордът на Висшата лига по точки принадлежи на моя Челси от 2005 година. А какво говорят з амен? Че Жозе Моуриньо играе защитен футбол (усмихва се саркастично). Това е грешно", завършва треньорът на шампионите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички