Моуриньо: Мачът с Брентфорд е най-важният откакто поех Тотнъм


Моуриньо: Мачът с Брентфорд е най-важният откакто поех Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

1253 0

Жозе Моуриньо определи полуфинала на Тотнъм срещу Брентфорд за Купата на Лигата във вторник за най-големия в кариерата му като мениджър на „шпорите“ след пристигането в северен Лондон през ноември 2019.

Тотнъм приема „пчеличките“ на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, като победителят ще се изправи срещу спечелилия измежду Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити във финала на 25 април. Португалецът е устремен към първи трофей за Тотнъм от 2008-а насам, когато „шпорите“ спечелиха именно Купата на Лигата, и това е причината да смята, че го чака най-големия мач след поемането на клуба.

„Мисля, че това е най-важният мач откакто поех Тотнъм. По отношение на това, че клубът няма трофей от толкова много време, бих казал, че двубоят е точно такъв. За мен всеки турнир е важен. Това е начинът, по който гледам на нещата. Когато има такава дълга пауза от последния трофей, всяка надпревара става все по-значима. Ако спечелим два мача, печелим трофей – два трудни мача, разбира се. Смятам, че това ще бъде много добре за клуба и играчите“, започна той на пресконференцията си.

Португалецът разкри, че изчаква новата насрочена дата за отложения мач с Фулъм от Висшата лига, след като лондонското дерби на Нова година не се проведе заради бум на заразени с коронавирус в тима на „Котиджърс“. „Не съм щастлив от графика от първия ден и тогава не си представях, че ще има отложени мачове. Не искам да говоря за финала в Карабао Къп, защото може и Брентфорд да се класира за него. Но бих искал да знам кога ще играем с Фулъм, като отказвам напълно да бъдем наказани заради натоварен график подобно на началото на сезона“, завърши Моуриньо.

Междувременно стана ясно, че Тотнъм вече е взел мерки срещу сериозния интерес на други отбори към Хари Кейн (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички