Моуриньо избухна срещу Манчестър Юнайтед, каза каквото му тежи


Моуриньо избухна срещу Манчестър Юнайтед, каза каквото му тежи
Снимка: Getty Images/Guliver

2887 0

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо не спази думата си да не говори срещу ръководството на бившия си клуб. Португалецът посочи какви проблеми е имал на "Олд Трафорд" и какво не му харесва в структурата на клуба, който го уволни.

Моуриньо обвини ръководството на "червените дяволи" в лошо управление, задето не е могло да потуши бунта на играчите срещу треньора. Най-силни са обвиненията на Специалния към изпълнителния директор Ед Уудуърд, за който от отдавна медиите пишеха, че е в конфликт с Моуриньо.

И СОЛСКЯЕР НАПАДНА МОУРИНЬО, НАРЕЧЕ СТИЛА МУ "ТЪП"

"Вече не живеем във времето, когато треньорът притежава достатъчно власт, за да възпитава играчите и понякога да влиза в конфронтация с тези, които не се държат професионално. В наши дни треньорът се нуждае от структура. Клубът трябва да има собственик или президент, изпълнителен директор, спортен директор и след това идва треньорът. Такава структура може да се справи с всички проблеми, които възникват в наше време", коментира Моуриньо пред beIN Sports.

"Ето защо, според мен, клубът трябва да бъде добре организиран, за да става ясно в такива ситуации кога треньорът е просто треньор, а не човек, който се опитва да поддържа дисциплината или да възпитава играчите. Запомнил съм фразата, която веднъж произнесе сър Алекс Фъргюсън: "В деня, в който играч стане по-важен от клуба, моите крака няма да стъпят тук", каза още треньорът, който към момента е безработен.

"Така че аз мисля, че в отношенията между играчите и треньора трябва да има определен баланс. Треньорът е, за да ги тренира. Не е за това да поддържа дисциплина на всяка цена. Клубът се нуждае от структура и тази структура трябва да защитава треньора, а играчите трябва да чувстват, че всеки ще си гледа своята работа и никога няма да имат повече власт от позволеното", завърши той.

Според легенда на клуба Моуриньо сам се е саботирал на "Олд Трафорд". Подробности четете в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички