Моуриньо: Феновете на Тотнъм да не очакват същия Бейл отпреди 7 години


Моуриньо: Феновете на Тотнъм да не очакват същия Бейл отпреди 7 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1050 0

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо отхвърли очакванията към нападателя Гарет Бейл, казвайки, че уелсецът не може да бъде същия експлозивен играч, който напусна клуба от Висшата лига в посока Реал Мадрид преди седем години.

31-годишният Бейл, който се завърна в редиците на „шпорите“ под наем от испанския гранд, си връща физическата форма и има три мача във всички турнири, включително при поражението от белгийския Антверп с 0:1 в Лига Европа този четвъртък. Моуриньо каза преди мача, че Бейл е готов да „лети“, но португалецът бе далеч по-умерен преди неделния домакински двубой от Премиършип срещу Брайтън.

„Седем години е сериозна разлика, така че кой играч е същият седем години по-късно? Понякога те не са непременно по-добри или по-лоши, просто различни футболисти. Вижте, например, Кристиано Роналдо и Лионел Меси и ги сравнете с това, което бяха преди седем години. Те играят в различни зони, на различни позиции. Те трансформират техните качества, опитват се да намерят тези качества в други отговорности в тактическата система на техните отбори. Мисля, че това се случва с повечето играчи. Така че, със сигурност, той е различен футболист“.

Моуриньо подкрепи Бейл да върне най-добрата си форма с повече минути под негово ръководство. „Заставам зад всяка своя дума, изречена в сряда, защото той работи усилено, подобрява се, няма нито една контузия, след като се възстанови от последната си. Той не пропусна нито минута от всяка една тренировъчна сесия. Да изиграе 90 минути е все още трудно, да играе на висока интензивност е все още трудно, но той се подобрява и да се надяваме, че ще се завърне към по-добро ниво скоро“, завърши португалецът.  A как Жозе Моуриньо се подигра на Реал Мадрид, използвайки Гарет Бейл?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички