Моуриньо е първият мениджър, похарчил 1 млрд. паунда за трансфери


Моуриньо е първият мениджър, похарчил 1 млрд. паунда за трансфери
Снимка: Getty Images/Gulliver

1277 0

Жозе Моуриньо официално се превърна в първия мендижър, похрачил 1 млрд. паунда за трансфери. По този начин португалецът изпреварва мениджърът на Байерн (Мюнхен) Карло Анчелоти и на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола. 

Общата сума, която е похарчил португалецът е 1,1 млрд. паунда за 17 години практика в професията. За това постижение на Моуриньо му помагат и трансферите през това лято. Юнайтед похарчи 75 млн. паунда за Ромелу Лукаку от Евертън, 40 млн. паунда за Неманя Матич от Челси и 31 млн. паунда за Виктор Линдельоф от Бенфика. Най-скъпото попълнение на Моуриньо е Пол Погба, който привлече миналото лято за 89 млн. паунда от Ювентус. Доскоро той бе най-скъпият футболист, но бе задминат от Неймар, който премина за 222 млн. евро в ПСЖ.

Най-близо до Моуриньо по този показател е Карло Анчелоти, който е похарчил за нови попълнения  970 милиона паунда. Италианецът обаче е направил това за 22 години. Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е трети в подреждането с 859 милиона паунда, които обаче са похарчени само за 9 години.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички