Моуриньо не смята, че трансферът на Неймар е скъп


Моуриньо не смята, че трансферът на Неймар е скъп
Снимка: Gulliver/GettyImages

1729 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо определи като много добра сделката на ПСЖ за предстоящото привличане на звездата на Барселона Неймар. Трансферът за 222 милиона евро за някои е прекалено много, но ПСЖ е твърд в намерението си да плати сумата.

"Когато подписахме с Пол Погба ви казах, че това не е скъп трансфер. Прекалено скъпо е, когато даваш пари за некачествено. Не мисля, че 222 милиона евро за Неймар е прекалено. Трансферът е скъп от гледна точка на факта, че сега ще има повече играчи, които ще струват 100 милиона, 80 милиона или 60 млн. Мисля, че това е проблемът. Неймар е един от най-добрите в света. Освен това от комерсиална гледна точка той е много силен и съм сигурен, че в ПСЖ са помислили и за това. Така че проблемът не е самият трансфер на Неймар, а последствията от него", смята Моуриньо.

Той оцени  и дебюта на новото попълнение на "червените дяволи" Неманя Матич, който игра 45 минути в двубоя със Сампдория. "Според мен да играеш толкова опростено на тази позиция е гениално и Матич е гений, защото прави всичко толкова просто. Той е фантастичен. Той играе, използвайки мозъка си. Разбира се, трябва да бъде в по-добра физическа форма, за да покаже най-доброто от себе си, но не е лесно, когато не си водил предсезонна подготовка", коментира португалецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички