"Може да стане един от най-великите": Маурисио Почетино възхвали нов играч на Челси


"Може да стане един от най-великите": Маурисио Почетино възхвали нов играч на Челси
Снимка: Getty Images

3134 0

Треньорът на Челси - Маурисио Почетино, се изказа много ласкаво по адрес на едно от новите попълнения в съставла си Николас Джаксън. Това се случи след успеха на "сините" над Лутън с 3:0.

Лондончани надвиха "шапкарите" с класически резултат на "Стамфорд Бридж" в петък (25.08). Челси грабна първата си победа за сезон 2023/24 г. Рахийм Стърлинг откри резултата в 17-ата минута след миг на индивидуална брилянтност.

Английският флангови състезател удвои преднината за своя отбор в 68-ата минута. 7 минути по-късно той съумя и да асистира на 22-годишния Джаксън, който оформи крайния резултат.

Ново голямо име на Острова?

"Няма съмнение, че той има възможността да се превърне в един от най-великите централни нападатели на Висшата лига за всички времена", заяви категорично Почетино за своя възпитаник пред медиите след двубоя.

Роденият в Гамбия нападател записа 83 минути на зеления "килим". Пред него се откриха 5 възможности за гол. Освен това, той създаде други 2, дриблира успешно през двама противникови играчи и 5 пъти възстанови притежанието на топката за своя тим.

Джаксън при "сините"

Челси привлече новоизгряващата си звезда от Виляреал това лято за сумата от около 32 милиона паунда. Той акостира на "Стамфорд Бридж" с 13 гола и 5 асистенции в 38 мача на сметката си през изминалия сезон.

Друг талант на лондончани пък бе изпратен да се обиграва в конкурент от Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички