Микел Артета определи Челси като "заплаха" и даде яснота за контузените звезди на Арсенал


Микел Артета определи Челси като "заплаха" и даде яснота за контузените звезди на Арсенал
Снимка: Getty Images

829 0

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, даде традиционната пресконференция преди старта на деветия кръг във Висшата лига, в който "топчиите" ще срещнат градския си съперник Челси на "Стамфорд Бридж". Испанският специалист посочи "сините" за "заплаха", като в същото време даде информация за състоянието на контузените си звезди - Букайо Сака и Уилям Салиба.

Коментарът на Артета

Проблемът с контузиите

"Сигурен съм, че Сака иска да играе. Не виждам играч, който да няма желание да бъде в титулярния състав. Работи здраво, за да бъде готов за този мач. Нека видим как ще се чувства днес. Имаше няколко почивни дни, което също бе важно за него. Дори и в тях обаче той имаше процедури по възстановяване и тренираше, за да бъде готов за Челси", сподели испанецът.

"Салиба има тази контузия от седмици. Дали е под въпрос за Челси? Зависи от това каква тренировка ще може да проведе днес. Не знам много за състоянието на Тросар. Много играчи не бяха тук известно време. Днес е първата ни тренировка, така че след нея ще знаем повече. Все още нямам идея за стартовия състав".

Челси и Почетино

"Мисля, че когато погледнете първо мениджъра и треньорския щаб, а след това историята и играчите можете да видите, че те ще бъдат заплаха. "Не се занимавай с треньорство (бел. ред. какво е казал Почетино на Артета). Прекалено трудно е". Знаех, че Поч ще стане треньор. Следях го много внимателно. Като играч беше лидер. Играли сме заедно и той ме правеше по-добър".

Амбициите за титлата

Арсенал водеше в класирането през по-голямата част от изминалия сезон във Висшата лига. "Топчиите" се сгромолясаха в последните кръгове от кампанията и бяха изпреварени от Манчестър Сити, въпреки това те отново са в борбата за златото.

"Нямам представа кой ще участва (бел. ред. в битката за титлата). Искаме да сме там. Това първенство е изключително взискателно", добави още Артета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички