Микел Артета хареса мача с Ливърпул, но заяви: Това не беше нашият футбол


Микел Артета хареса мача с Ливърпул, но заяви: Това не беше нашият футбол
Снимка: Getty Images

1039 0

Старши треньорът на Арсенал Микел Артета заяви, че му е харесало да се бори с обстоятелствата, които са били срещу неговия отбор по време на мача с Ливърпул, който се игра късно снощи.

"Артилеристите" успяха да издържат на домакинския натиск на "Анфийлд", въпреки че играха с човек по-малко от 24-ата минута и първият 1/2-финал за Купата на Лигата завърши 0:0 (реваншът е на 20 януари):

"Хареса ни да се борим с обстоятелствата, които бяха срещу нас. Играчите показаха решителност и не се предадоха. Благодаря им. Не знам дали червеният картон ги вдъхнови. За да си на ниво в подобни мачове, ти трябва правилна нагласа и ние я имахме. Това не беше нашият футбол, но направихме нещата, които трябваше да направим", посочи Артета след двубоя.

"Много е трудно да се подготвят планове с бройката футболисти, с които разполагаме. Почти нямаме халфове, много е сложно. Това не е нормална ситуация. Допълнителната енергия ще дойде от предстоящото дерби с Тотнъм. Няма място за извинения, трябва да играем", добави още той.

*За Арсенал предстои градско дерби с Тотнъм, което ще се изиграе на 16 януари (неделя). "Топчиите" са на пето място във временното класиране на Висшата лига, докато "шпорите" са шести, но имат и два мача по-малко от своя съперник!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички