Микел Артета: Боли ме от решението да отнема лентата на Обамеянг


Микел Артета: Боли ме от решението да отнема лентата на Обамеянг
Снимка: Getty Images

1529 0

Микел Артета заяви, че е било „неприятно решение“ да отнеме капитанската лента от ръката на Пиер-Емерик Обамеянг, като няма да бърза с определянето на нов капитан на Арсенал.

Габонецът загуби капитанската си лента заради дисциплинарно нарушение, след като се завърна късно от разрешено пътуване в чужбина. Той остана извън състава при успеха над Саутхемптън с 3:0 през уикенда и няма да играе срещу Уест Хем в сряда вечер.

„Това, което мога да кажа сега е, че взехме това решение, което, за съжаление, е трудно. Ако трябваше да избирам, нямаше да седя тук и да говоря за това. Мисля, че изявлението на клуба е много ясно. Това е решение, което взехме след последния инцидент, който имахме с играча, и това е нашата позиция“, започна испанският мениджър на „топчиите“.

Артета е наказвал Обамеянг с оставане извън групата и в предишни случаи – това стана и за дербито на северен Лондон с Тотнъм през март, когато испанецът остави габонеца извън състава заради закъснение. Той отпадна от групата и през февруари заради вероятно нарушаване на коронавирусните правила.

Александър Лаказет изведе лондончани с лентата срещу Саутхемптън, но Артета предположи, че няма да бърза с избора на нов постоянен капитан и вместо това ще разчита на лидерство на терена.

„Ситуацията е неприятна. Лидерската група е силна и ще продължим в същия дух. Следващият капитан е важен. Това е мултикултурна група, която е много различна, с различни култури и езици. Съставът прие решението. Те знаят, защото се отдадоха и изискаха нашата култура, която искаме да бъдем като клуб."

"Как искаме да представляваме нашия клуб на различно ниво, когато е счупено, не можеш да го вземеш. Това е една наистина непредсказуема среда в спорта и има много неща, които са трудни. Те се справят много добре с всичко това на терена, важността, която заемат около клуба. Колко ключови бяха в близък сезон. Това искам от тях – да поемат отговорност както на терена, така и извън него“, продължи Артета.

Запитан относно това дали Обамеянг, който има договор до 2023, може да бъде продаден през януари, наставникът на тима допълни: „Всичко, което мога да кажа сега е, че взехме това решение, което е трудно. Не бих искал да седя тук и да говоря за това. Към момента, той не е въвлечен в състава."

"Това, което мога да кажа за момента, е много за поглъщане. Трудно решение за взимане, ще отнеме време. Взехме това решение, защото страдаме. Нужно ни е време да зарасне и той не е въвлечен. Откакто съм тук, взаимоотношенията са много добри. Точно заради това е болезнено“.

Арсенал има шанс да измести четвъртия Уест Хем при успех на „Емиратс“ тази вечер, тъй като изостава на две точки от „чуковете“. Артета се надява отборът „да има огъня“, когато играе с момчетата на Дейвид Мойс, независимо от случая с Обамеянг.

„Надявам се да съм говорил за нещо различно и за Оба в различен ден. Опитваме се да взимаме тези решения всеки ден и това се опитваме да правим. Надявам се, че отборът ще има огъня, утре ще играем пред собствена публика и се надяваме на добър резултат“, завърши испанският мениджър.

Повече за казуса с отнетата капитанска лента на Обамеянг четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички