Миг на вълшебство донесе точка на Челси от "Анфийлд" (ВИДЕО)


Миг на вълшебство донесе точка на Челси от "Анфийлд" (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2477 0

Ливърпул и Челси не успяха да се победят в дербито на кръга във Висшата лига. Двата отбора завършиха при резултат 1:1, като в заключителните минути на срещата резервата Вилиан успя да донесе точката на шампионите.

Двата гранда играха с изключително внимание към защитата, но първата грешка дойде в 65'. Тогава Бакайоко загуби лекомислено пред наказателното поле, а Салах се разписа за 1:0. 6 минути преди края обаче резервата Вилиан успя да изравни след опит за центриране, превърнал се в унищожителен прехвърлящ удар - 1:1.

Това е 5-о равенство между двата отбора във всички турнири в последните 2 години, а Антонио Конте продължава да няма успех над Юрген Клоп в английския футбол. Равенството между двете селекции пък е добре дошло за Манчестър Сити, който допълнително се откъсва напред в класирането. В момента "гражданите" са с 34 точки и мач по-малко от двата отбора. Челси е с 25 пункта, а Ливърпул - с 3 по-малко.

През първото полувреме двата отбора бяха много внимателни в защита и се стигна до една ситуация и пред двете врати. Първо пред тази на Миньоле се получи страхотен карамбол, при който бяха блокирани удари на Алонсо, Бакайоко и Мората. Куртоа пък веднъж беше затруднен от Салах, който обаче стреля в аут - 0:0 на "Анфийлд".

През вторите 45 минути темпото в мача не се промени, като мърсисайдци бяха по-активни в началото на мача. И очакваното се случи - първа грешка в защитата на Челси и гол за Ливърпул.

В 65' Коутиньо напредна пред наказателното поле, но Бакайоко привидно му отне топката. Бразилецът обаче се възползва от невниманието на съперника, чукна топката, а тя отиде към Чембърлейн. Той също я чукна в посока Мохамед Салах, който с премерен удар по тревата даде аванс на домакините.

Челси изглеждаше, че не може да се върне в мача, като положения пред Миньоле липсваха. Антонио Конте пък пусна Фабрегас, Вилиан и Педро, излизайки изцяло в атака в последните минути. И именно Вилиан отбеляза феноменален гол. В 83' той се озова в наказателното поле и с гръб към своите съотборници се опита да се обърне и да центрира. Копването му обаче се получи като удар, прехвърли Миньоле и падна точно в сглобката на вратата - 1:1 след вълшебен гол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички