Статистика: Роналдо със значително по-малко минути за Реал сравнено с миналата година


Статистика: Роналдо със значително по-малко минути за Реал сравнено с миналата година
Снимка: Guliver/GettyImages

2458 0

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е изиграл значително по-малко минути с екипа на "белия балет" в сравнение със същата част от кампанията миналата година.

През този сезон португалецът има 34 мача като титуляр, а тимът на Зинедин Зидан е играл 44, което означава, че в 10 от тези мачове Роналдо въобще не е играл. Това се дължи най-вече на контузиите, които го измъчваха в началото на сезона, а най-дълго извън терените го държа травмата, която той получи на финала на Евро 2016.

Статистиката показва, че сравнено с миналата година по това време, CR7 е изиграл 488 минути по-малко и е вкарал 15 гола по-малко.

Единствено през дебютния си сезона, 2009/2010, той игра по-малко от тази година, но тогава "кралския клуб" бе отстранен рано от турнира за Купата на Краля както и от Шампионска лига.

Най-натовареният сезон за Роналдо пък беше през 2011/2012, когато Реал стана шампион за последно на Испания, а носителят на наградата Златна топка за 2016 година взе участие в 55 мача и записа над 5 000 минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички