Месец по-късно Кейн изведе Тотнъм до победа и срази Кристъл Палас (ВИДЕО)


Месец по-късно Кейн изведе Тотнъм до победа и срази Кристъл Палас (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1225 0

Тотнъм успя да победи Кристъл Палас с минималното 1:0 в двубой от 35-ия кръг на Висшата лига. Единственото попадение отбеляза Хари Кейн в края на първото полувреме. Това беше негов 209-и гол в английския шампионат, с което задмина Уейн Рууни в голмайсторската листа и вече е втори.

След двубоя "шпорите" са шести с 57 точки, а лондонският им съперник е 12-ти с 40 точки. В следващия кръг играят съответно с Астън Вила и Борнемут.  Това бе първа победа за Тотнъм от 8 април, когато победи Брайтън.

През първото полувреме не станахме свидетели на много голови положения, като едно от тях бе в 17-ата минута. При центрирането от ъгловия удар Кристиан Габриел Ромер надскочи защитата и завърши с глава, но обещаващият му опит се отби в напречната греда.

И все пак в първата минута на добавеното време "шпорите" откриха резултата. След прехвърлящ пас Педро Поро намери Хари Кейн, който скочи най-високо и заби отблизо топката с глава право в долния ляв ъгъл. Вратарят на Палас нямаше никакъв шанс да го спре.

Video edited on Kapwing

И през втората част ситуацията на терена се запази. В 64' Дьокуре  се опита да достигне до топката, но в същото време удари и крака на съперника. Дарън Инглънд свири нарушение, а имаше съмнения, че Хари Кейн се е контузил. В крайна сметка английският национал продължи двубоя.  В 76' хубав пробив от страна на Хьон-Мин Сон, след което се озова сам срещу вратаря, нагласи си топката, но ударът му бе спасен. Две минути преди края Клеман Ленгле бе сменен принудително след съприкосновение с противников играч.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички