Между Карабао и Световното клубно: Помощникът на Клоп с нови откровения


Между Карабао и Световното клубно: Помощникът на Клоп с нови откровения
Снимка: Getty Images/Guliver

4855 0

Помощникът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пеп Линдерс, за пореден път показа, че умее да навлиза в детайли за играта и да разкрива повече подробности от стандартните клишета по време на пресконференции.

Този път Линдерс говори пред клубното списание относно много любопитния казус с двата мача в два последователни дни през идния месец. Както е известно, на 17 декември мърсисайдци гостуват на Астън Вила в "Карабао Къп", а на 18-и пътуват до Катар, където ще играят полуфинал в Световното клубно първенство.

"Важно е за "културата на победата", защото всеки турнир, който можем да спечелим, е важен, така че се опитваме да атакуваме всяка една надпревара, в която участваме. Но за мен най-важното е, че имаме шанс да покажем своята идентичност и философия в различна част на света", започна Линдерс.

"В един перфектен свят хората би трябвало да могат да ни гледат. Що се отнася до разликата между Англия и Катар, вече имаме хора, които ще се постараят да улеснят този процес възможно повече. Трябва да игнорираме нещата, които са извън нашия контрол, независимо от обстоятелствата. Това е нещото, което винаги се опитваме да правим, но в тази ситуация е малко по-сложно", добави треньорът.

"Би било невероятно да станем шампиони на света. Не са много големите отбори, които получават този шанс. Това е белег на усилена работа в продължение на дълги години. Ще се борим за резултата. Различно е, когато се прибереш вкъщи като победител. Най-важното в този период е да запазим състава свеж, знаейки, че това, което ни поставя над останалите, е нашият манталитет", завърши Линдерс.

Наскоро Линдерс говори и за най-важните пет минути на Юрген Клоп в съблекалнята на Ливърпул (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички