Треньор в Ливърпул сравни Александър-Арнолд с Ферари и разкри тайната на успехите му


Треньор в Ливърпул сравни Александър-Арнолд с Ферари и разкри тайната на успехите му
Снимка: Getty Images/Guliver

4220 0

Помощникът на Юрген Клоп - Пеп Линдерс, за пореден път показа, че умее да навлиза в детайлите около играта на Ливърпул и да бяга от познаните клишета. Този път Линдерс коментира изявите на десния бек на мърсисайдци Трент Александър-Арнолд, който е считан за един от най-добрите на поста си в световен мащаб.

"Аз не просто го харесвам... обожавам го! Едно Ферари без гориво е нищо. Но той има толкова много гориво в себе си, толкова много енергия и сила, която прави играта му все по-добра и по-добра", започна Линдерс по адрес на Александър-Арнолд.

"Видях тези качества още на 15-16-годишна възраст, но продължавам да ги виждам - в очите му и по време на тренировка - това е причината той да отвежда играта на едно ново ниво и да поставя нови стандарти за офанзивните крайни защитници. Това е чудесно и за феновете, и за отбора, тъй като е приятно да видиш играч, на който си дал шанс, да го оползотвори и да премине на съвсем друго ниво", добави Линдерс.

"Той играе като плеймейкър отдясно. Крилата във футбола стават все по-любопитни. Трент често влиза в ролята на полузащитник. От средата на терена си способен да направиш много повече и да се озовеш в различни позиции", смята помощникът на Клоп.

Междувременно Джеймс Милнър призова хората със слаби сърца да не подкрепят Ливърпул (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички