Маурисио Почетино се изказа за дузпите, но и призна очевидното след Ливърпул 4:1 Челси


Маурисио Почетино се изказа за дузпите, но и призна очевидното след Ливърпул 4:1 Челси
Снимка: Getty Images

4992 0

Старши треньорът на Челси - Маурисио Почетино, призна превъзходството на Ливърпул в сблъсъка между двата отбора от 22-рия кръг на английската Висша лига, който бе спечелен от мърсисайдци с 4:1:

"Не е нужно да си търсим извинения. Мисля, че нашето представяне беше лошо. Ливърпул заслужаваше да победи, защото изигра по-добър мач от нас. Беше много очевидно, че те са по-агресивни. Беше ни трудно да си подаваме и почти винаги, когато вземехме топката, после с едно или две докосвания я губехме отново. Те взеха почти всички единоборства и стояха по-добре във всички зони на терена, затова и спечелиха", обясни откровено наставникът на "сините".

Почетино за дузпите

След това той каза по няколко думи и за ситуациите, в които Челси имаше претенции за дузпи: "Мисля, че ако беше отсъдена дузпа в седмата минута, това можеше да ни повдигне самочувствието и да ни помогне да се надиграваме с тях. Нарушението срещу Галахър обаче не бе потвърдено...".

Маурисио Почетино

"През второто полувреме, при 0:2, пред Мудрик се откри голям шанс. Ако тогава той беше вкарал, може би щяхме да станем по-уверени и да заиграем по-добре. След това и при ситуацията за дузпа с Нкунку - щяхме да се върнем в двубоя... Но дори да беше станало 2:2 и да си тръгнем с точка, аз пак щях да съм разочарован, защото изобщо не се представихме добре", уточни Почетино.

Почетино за финала

На 25-и февруари двата тима отново ще премерят сили, но на финала за Купата на Лигата, а аржентинският специалист бе категоричен:

"Сега трябва да поздравим Ливърпул и да си вземем поука. Във финала срещу тях трябва да подходим по различен начин. Сблъсъкът ще бъде на "Уембли", на неутрален стадион. Хубавото е, че в момента футболистите осъзнават, че, ако не променим нещо - резултатът ще бъде същият".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Юрген Клоп коментира Ливърпул 4:1 Челси, играта на 20-годишния Конър Брадли и пропуските на Дарвин Нунес!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички