Маурисио Почетино не крие - отчаяно иска да спечели трофей с Челси


Маурисио Почетино не крие - отчаяно иска да спечели трофей с Челси
Снимка: Getty Images

591 0

Напоследък старши треньорът на Челси - Маурисио Почетино, започна да "нацелва ваксата", след като тимът му записа 7 победи в последните си 9 мача във всички турнири, а снощи, 23-ти януари, "сините" се класираха на финал за Купата на Лигата след бой над Мидълзбро.

"Отчаяно искам да спечеля трофей"

В коментар след разгрома, 51-годишният аржентинец призна, че отчаяно иска да спечели трофей на Острова, имайки предвид факта, че така и не успя да го стори по време на престоите си в Саутхемптън и Тотнъм:

"Успяхме да изградим отбор почти от нулата и една от целите ни беше да бъдем на "Уембли" през месец февруари. Тази работа вече е свършена, но сега трябва и да спечелим финала. От една страна се радвам, че се класирахме за него, но от друга това постижение не изглежда чак толкова важно, защото Челси не е в Шампионска лига и не е в борбата за титлата във Висшата лига", обясни Почетино и допълни:

"Отчаяно искам да спечеля трофей тук. В Париж (б.р. - с ПСЖ) с моя екип взехме три и сега искаме да спечелим поне един и тук".

Още: Ливърпул и Челси влизат в лют спор за 17-годишна бразилска "награда"

"Резултатите ни са добри и се подобряваме в сравнение с началото на сезона. Трябва да поздравим футболистите, защото те се представиха отлично (б.р. - срещу Мидълзбро). Започнахме да играем по-добре, защото вярваме, не се предаваме и не слушаме какво казват хората, когато не побеждаваме или не вкарваме голове", каза още треньорът на Челси и за финал добави:

Челси

"В петък (б.р. - 26-и януари) ще играем за ФА Къп срещу Астън Вила и трябва да възстановим добре играчите. Ще се върнем на тренировъчното игрище и ще се опитаме да се подготвим добре за сблъсъка".

*На финала за Купата на Лигата Челси ще се изправи срещу победителя от Фулъм - Ливърпул. Реваншът е тази вечер (кога и къде да го гледаме?), а първият двубой на "Анфийлд" завърши 2:1 за мърсисайдци!

Още: Саудитският Ал Хилал мина Реал Мадрид и Барселона по конкретен показател, пред него остана само Челси

Още: Челси е готов да плати 9-цифрена сума, за да запази семействата на две от звездите си живи?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички