Челси разпиля с историческа разлика Мидълсбро, за да стигне до още един финал за Карабао Къп (ВИДЕО)


Челси разпиля с историческа разлика Мидълсбро, за да стигне до още един финал за Карабао Къп (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3039 0

Челси разпиля с 6:1 Мидълсбро в полуфиналния реванш за Карабао Къп. Така “сините” се превърнаха в първия финалист през кампанията с общ резултат 6:2. Възпитаниците на Почетино имаха задачата да връщат гол пасив от гостуването си преди две седмици, но те свършиха задачата си без напрежение още до почивката.

Отборите показаха съвсем различни лица, спрямо първата среща, но домакините доказаха, че заслужено бяха фаворит за класиране и след изоставането. Днес гостите не успяха в нито един момент да се противопоставят и дори допуснаха най-много попадения в двубой от треньорската кариера на Майкъл Карик. 

Легендата на Манчестър Юнайтед беше губил до този момент с най-много четири попадения разлика като наставник на даден отбор, но негативният рекорд се промени тази вечер. Добрата новина е, че Мидълсбро най-накрая вкара гол на "Стамфорд Бридж" от 2001 г. насам. Играчите на отбора не успяваха да го сторят в девет поредни срещи преди попадението на Морган Роджърс в 88'. 

Попадението на трансферната цел на Астън Вила беше почетно, тъй като съперникът вече беше вкарал 6 гола, а 2 от тях бяха автоголове. Шоуто обаче остана през първата част, когато паднаха 4 попадения между 15-ата и 42-ата минута. 

Челси не сгреши този път

В крайна сметка Челси заслужи да е първи финалист за Карабао Къп през кампанията и очаква развоя от другата полуфинална двойка Ливърпул - Фулъм (2:1). Реваншът е в сряда в Лондон и ще може да го проследите НА ЖИВО със SportLive.bg! Финалът пък е на "Уембли" на 25-и февруари - Челси е в серия от загуби в надпреварата за трофея от Манчестър Сити и Челси. 

Междувременно във вторник вечер Коул Палмър затвърди звездния си статут в Челси след летния си трансфер, тъй като натрупа 11 гола във всички турнири и е абсолютен голмайстор за "сините".

Първо полувреме

В 10-ата минута се стигна до една от първите по-интересни ситуации след първоначалния натиск на Челси. Тиаго Силва видя в дълбочина Чилуел и го изведе с високо центриране. Той обаче не нацели кълбото с главата си, а се сблъска с Гловър. 

ГОЛ! Още в 15-ата минута Хоусън върна домакините в битката за финала, след като си вкара автогол с коляно. Той се опита да пресече ниско центриране на Стърлинг към Броя, но кълбото в крайна сметка намери мрежата на Гловър. 1:0!

ГОЛ! Възпитаниците на Почетино доказаха, че са подобрили ефективността си пред противниковата врата след първата среща между двата отбора. Със следващия си точен удар "сините" удвоиха преднината си до 2:0! Подобно на ситуацията с автогола - лондончани развиха нападението си отдясно - Дисаси центрира ниско към Броя, който отклони към вкаралия попадението Енцо Фернандес. 29'

ГОЛ! В 36' домакините отнеха кълбото в центъра на терена и последва ново скорострелно нападение по десния фланг. По него напредна Стърлинг, който намери Дисаси около пеналтерията и втория се отчете и попадение в минутите след асистенцията си - 3:0!

ГОЛ! 42' след началото на срещата гостите стигнаха до груба грешка пред наказателното си поле и Палмър отне топката. Той показа здрави нерви и точен мерник, за да прати кълбото в долния ляв ъгъл за 4:0!

Второ полувреме

Срещата и след почивката продължи да се играе най-вече пред вратата на гостите, но опасните положения бяха по-голяма рядкост. В рамките на 20 минути възпитаниците на Карик създадоха 1 голово положение, а тези на Почетино - 2. 

ГОЛ! В 77' звездата на Челси през кампанията - Палмър, успя да оформи 5:0 с 11-ото си попадение за сезона във всички турнири. След страхотната асистенция на Галахър лятното попълнение на "сините" се затвърди като голмайстор на турнира.  

Палмър е голмайстор на Челси с 11 гола

ГОЛ! При началото на последните 10 минути от редовното време и Мадуеке добави едно попадение след грешка пред наказателното поле. Стигна се и до опит на Ван дер Берг да избие топката и по този начин бранителят и даде допълнителен тласък към собствената му врата. 

ГОЛ! В заключителните минути домакините отпуснаха натиска и гостите стигнаха до 2 попадения, второто - признато. Първо Крукс реализира в 83', но от нередовна позиция. След това Роджърс вкара почетното попадение 120 секунди преди последния съдийски сигнал. 

Стартови състави 

Челси: Петрович, Дисаси, Колуил, Силва, Чилуел, Фернандес, Кайседо, Дисаси, Мудрик, Броя, Стърлинг;

Мидълзбро: Гловър, Барлейзър, Ван дер Берг, Енгел, Кларк, Крукс, Роджърс, Форс, Фрай, Хакни, Хоусън;

Преди мача

За последно Челси победи Фулъм преди 10 дни с 1:0 в среща от Висшата лига. Мидълзбро бе по-активен след срещата със "сините" и в рамките на две седмици победи като гост Милуол с 3:1, но през уикенда направи 1:1 с Родъръм. 

Така само три дена делят Мидълзбро между ремито и ключовото гостуване на Челси. Днес Майкъл Карик не може да разчита отново на куп футболисти - Бангура, Денг, Джоунс, Лате Лат, Ленихан, МакГрий, Силвера и Смит. 

Сред Челси бройката дори е по-голяма - Густо, Джеймс, Кукурея, Лавия, Нкунку, Санчес, Угочукву, Фофана и Чалоба не са на разположение за Почетино. Последната домакинска победа на Челси над Мидълзбро е през 2017 г., а резултатът е 3:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички