Мартинес: Джон Стоунс се примири за Челси


Мартинес: Джон Стоунс се примири за Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1576 0

Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес обяви, че защитникът Джон Стоунс се е примирил с това, че няма да успее да напусне клуба това лято.

По-рано през лятото Челси отправи три оферти за младия футболист, който сам подаде молба за трансфер. Въпреки това Евертън категорично отказа да го пусне, независимо от предложената сума.

По време на този труден период Мартинес продължи да използва Стоунс в мачовете. След равенството при гостуването на Тотнъм (0:0) в събота Мартинес похвали възпитаника си и каза, че той вече не настоява да напусне.

"Да, абсолютно, той се примири. Ние имаме сериозен проект, който обещава възможности на младите играчи. В допълнение, ние се нуждаем от амбиции в дългосрочен план. В съвременния футбол е много трудно да задържиш млади играчи като Джон Стоунс, Рос Баркли и Ромелу Лукаку, като им дадете големи роли, но ние искаме да станем победители и Джоунс ще играе важна роля в това", заяви треньорът на "карамелите", цитиран от "Evening Standard".

"Ние сме специален футболен клуб. Не забравяйте, че притежаваме история. Сега бюджетът ни не е на ниво Шампионска лига, но имаме много други аспекти. Феновете разбират, че Джон се оказа в особено положение, но той никога не е подвел отбора и игра с невероятна концентрация", посочи Мартинес.

Треньорът също така изрази мнение, че защитникът притежава потенциала да стане капитан на английския национален отбор.

"Той бе подложен под сериозен натиск, така че с играта си в този период демонстрира, че притежава потенциала да се превърне в капитан на Англия. Показа невероятно самообладание и съвсем не може да се допусне, че е само на 21", завърши мениджърът на Евертън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички