Сити поведе в класирането след бой над Евертън


Сити поведе в класирането след бой над Евертън
Снимка: Gulliver/Getty Images

937 0

Манчестър Сити е с пълен актив във Висшата лига, след трудна победа с 2:0 срещу Евертън.

Гражданите вече имат 9 точки и все още не са допуснали гол във вратата си, макар че трябваше да се трудят здраво, за да спечелят.

Александър Коларов се оказа героят, който вкара решителния първи гол през втората част. След това Самир Насри добави още един в края. Карамелите също имаха някои добри ситуации, но ги пропуснаха и загубиха за първи път през кампанията, като с 4 точки в актива си.

В 19-ата минута Баркли опита удар и Джо Харт трябваше да прави първото си спасяване в мача. Малко след това Лукаку дори вкара гол, но той правилно бе отменен заради засада, макар и тънка.

Сити все пак стигна до попадение 60-ата минута. Стърлинг проби отляво и задържа, след което пусна към включилия се Коларов. Макар и от малък ъгъл сърбинът успя да преодолее Хауърд с остър удар в близкия ъгъл и даде аванс на Небесносините.

В 88-ата минута интригата приключи. Първо Хесус Навас пропусна да вкара, но атаката продължи и Яя Туре изведе отлично влезлият от пейката Насри, който стигна пръв до топката и я чукна над Хауърд, за да гарантира поредните три точки за Сити.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички