Марсиал поведе Юнайтед за обрат срещу "светците"


Марсиал поведе Юнайтед за обрат срещу "светците"

1066 0

"Манчестър Юнайтед" записа трудна победа с 3:2 над Саутхемптън като гост и така се възползва от загубата на градския съперник Сити с 1:2 от Уест Хем вчера. "Червените дяволи" вече са втори във Висшата лига с 13 точки, само две по-малко от "гражданите".

Основна заслуга за успеха има новото попълнение Антони Марсиал, който вкара два гола, дали началото на обрата на Юнайтед.

"Светците" започнаха по-агресивно двубоя и още в 11-ата минута Грациано Пеле изведе домакините напред. Давид де Хеа отрази шут на Садио Мане, но при добавката на италианския национал не сбърка. 

"Червените дяволи" стигнаха да изравняване в 35-ата минута. Марсиал технично се освободи от защитник на домакините и прати топката в мрежата на Маартен Стекеленбург.

Французинът направи обрата на гостите пълен пет минути преди почивката. Той отново успя да матира стража на домакините и така записа третия си гол в два мача с екипа на Юнайтед за първенство.

След почивката тимът на Луис ван Гаал контролираше мача, а Хуан Мата успокои тима с трето попадение в 68-ата минута. Испанският национал остана на отлична позиция в наказателното поле на гостите, след като Мемфис Депай бе ударил гредата зад Стекеленбург и само засече топката в опразнената врата.

Пеле успя да върне един гол за 2:3 няколко минути преди края на срещата, но силите на домакините не стигнаха за нещо повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички