Манчестър Юнайтед върна интригата за титлата в Англия след успех над Челси (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед върна интригата за титлата в Англия след успех над Челси (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2986 0

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели домакинството си с 2:0 над лидера във Висшата лига Челси на своя "Олд Трафорд".

Маркъс Рашфорд и Андер Ерера бяха точни за домакините, които след тази среща събраха 60 точки и веча са 5-ти, като изостават на 4 точки то Топ 4. Челси пък остава лидер със 75 точки, четири повече от втория Тотнъм.

Младият английски национал откри още в 5' след добра асистенция на Ерера, а в началото на втората част сам вкара втория гол след рикошет в Курт Зома.

При загрявката на срещата Маркос Алонсо е получил травма, а на негово място се появява Курт Зома. Освен това медиите на Острова твърдят, че Тибо Куртоа е получил травмата си, докато е снимал реклама за НБА.

Срещата започна равностойно, а в 5' Марксъс Рашфорд получи възможност да обстрелва вратата на Асмир Бегович, но ударът му премина далеч от целта. След още 2' английският национал отново бе изведен от Андер Ерера. Този път обаче той надбяга Давид Луис и промуши топката между кракатан а Бегович - 1:0.

При отнемането на топката от Ерера останаха съмнения за игра с ръка на испанеца, но Боби Мадли не даде знак, че има нарушение.

В 38' главният арбитър можеше закономерно да изгони и Диего Коста от Челси, и Маркос Рохо от Манчестър Юнайтед. Двата влезнаха в единбоство, а при падането си на земята и двамата посегнаха да ударят съперника без топка, като първи бе испанският нападател.

Още с началото на втората част Юнайтед натисна съперника си и отбелязаха втори гол 4' след подновяването на играта. Той дойде и при втория точен удар на тима, а Андер Ерера го отправи. Ашли Йънг, който е с капитанската лента днес, открадна от Нголо Канте и подаде към Ерера, който с помощта на рикошет от Курт Зома матира Бегович за 2:0.

Преди мача

Отборът на Манчестър Юнайтед е в прекрасна форма в Англия, като няма загуба по терените на Острова от 23 октомври миналата година. Тогава на "Стамфорд Бридж" именно днешният им съперник ги побеждава с 4:0. И въпреки добрата си серия, "червените дяволи" остават извън Топ 4, като в момента са шести с 57 точки, изоставайки на 7 от четвъртия за момента Манчестър Сити.

Целите на Челси са съвсем други, тъй като те все още не са сигурни шампиони. Момчетата на Антонио Конте са лидери с 75 точки, четири повече от втория Тотнъм и мач по-малко.

Състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Рохо, Баили, Валенсия, Фелайни, Ерера, Погба, Лингард, Рашфорд, Йънг.

Челси: Бегович, Кейхил, Луис, Аспиликуета, Моузес, Канте, Матич, Зума, Азар, Педро, Коста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички