Манчестър Юнайтед сътвори същинско коледно чудо в драматичен спектакъл с Астън Вила (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед сътвори същинско коледно чудо в драматичен спектакъл с Астън Вила (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

9199 0

19-годишният Алехандро Гарначо и една година по-големият Расмус Хойлунд оформиха драматичен обрат за Манчестър Юнайтед при домакинството на Астън Вила от 17-ия кръг на Висшата лига. Срещата се изигра в “Боксинг дей” и възпитаниците на Ерик тен Хаг сътвориха истинско коледно чудо, след като изоставаха с 0:2 до 60-ата минута, но в крайна сметка се наложиха с 3:2.

И днес Онана сгреши фатално

Така колосът сложи край на серията от четири срещи без победа във всички турнири и победи в последното си домакинство за 2023-а година. Именно и тук за последно бяха побеждавали “червените дяволи” преди 20 дни - 2:1 над Челси. Това бе трета поредна победа за Манчестър Юнайтед над съперника от ноември 2022 г. насам. За Астън Вила резултатът във вторник вечер означаваше, че приключва серията от 10 поредни срещи без загуба - 7 победи и 3 равенства. 

На “Олд Трафорд” изживяха пълен ужас през първата част след попаденията на МагГин и Дендонкер, който вкара първия си гол за бирмингамци. Дебютно попадение вкара и Хойлунд за първия обрат, който най-накрая вкара за Юнайтед във Висшата лига след точно 1026 изиграни минути. Аржентинската звезда на победителите пък натрупа общо 3 гола в шампионата до този момент през кампанията.

Юнайтед се завърна в шестицата, след като натрупа 31 точки и е на само три зад градския си съперник от “Етихад”. Вила пък остава на три пункта зад лидера Ливърпул (42 пункта).

Първо полувреме

Първият четвърт час бе изключително динамичен, подобно на този по време на последната победа на Манчестър Юнайтед (преди 20 дни срещу Челси). Положенията пред една от двете врати обаче липсваха, а домакините имаха лек превес при контрола на топката - 55%. 

ГОЛ! Завидният брой статични положения за гостите дадоха резултат към 22-ата минута! В този момент бирмингамци се нагърбиха с изпълнението на фал от тъчлинията чрез МакГин. Последва голямо разбъркване в наказателното поле, но никой не успя да докосне кълбото и то влезе неубезспокоявано във вратата на Онана! 0:1! 

ГОЛ! След само 5 минути гостите успяха да удвоят преднината си със следващото си статично положение. От корнер Ленгле успя с глава да отклони към Дендонкер, който протегна крака си и насочи топката в мрежата на Онана! 0:2! 

До края на първата част инициативата бе поета от нападението на домакините, което обаче не даде резултат. С неточни опити се отчетоха Рашфорд и Фернандеш, а ситуацията не се промени драстично и в 4-минутното добавено време. 

Второ полувреме

Срещата продължи повече от ударно след почивката. Първото опасно положение създадоха гостите, но последвалият удар бе неточен. Последва и отговор на домакините, които сложиха край на головата си суша. 

Със завидна психика се отчете Гарначо, който подмина Емилиано Мартинес и наказа опразнената врата, но се оказа, че нападателят е бил в засада при извеждащото подаване. Лошата новина към този момент за Вила бе контузията на Дин в секундите след почивката. 

ГОЛ! След час игра аржентинецът отново се озова на стрелкова позиция и с нисък удар матира Мартинес. Този път той бе в редовна позиция при подаването на Рашфорд - 1:2!

ГОЛ! При началото на заключителните 20 минути от двубоя нападение се разви подобно на това при попадението 10' по-рано, но отдясно. Стигна се до избита топка около точката за изпълнение на дузпа, която бе засечена в мрежата на Мартинес от сънародника му Алехандро Гарначо - 2:2!

ГОЛ! В 82-ата минута от статично положение се възползваха домакините и след груба грешка в защитата на бирмингамци при разбъркване - Хойлунд се превърна в най-щастливия на терена. Датчанинът засили кълбото с първото си докосване към долния ляв ъгъл! 3:2!

Стартови състави

Манчестър Юнайтед: Онана, Далот, Варан, Еванс, Уан-Бисака, Ериксен, Мейну, Гарначо, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

Астън Вила: Мартинес, Нгойо, Карлуш, Ленгле, Дин, Бейли, МакГин, Луис, Рамзи, Дендонкер, Уоткинс

Преди мача

"Червените дяволи" не са побеждавали от точно 20 дни. Тогава у дома бе победен Челси с 2:1 и след това последваха загуби от Борнемут, Байерн Мюнхен и Уест Хем, а междувременно се стигна и до нулево реми при визита на Ливърпул.

Астън Вила пък е на другата крайност и последната му загуба датира от началото на ноември, когато бе победен от Нотингам като гост с 2:0. След това изминаха точно 10 двубоя, в които бирмингамци записаха 7 победи и 3 равенства. 

Възпитаниците на Емери за последно са побеждавали на "Олд Трафорд" през 2021 г. - 1:0, а след това последваха три загуби и голово реми (2:2). Преди срещата Астън Вила (39 т.) е трети на точка от първия Арсенал, а Манчестър Юнайтед е осми с 28 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички