Манчестър Юнайтед стори нужното: Каземиро изяде "черешките" за пътя към Шампионска лига (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед стори нужното: Каземиро изяде "черешките" за пътя към Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3621 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа във Висшата лига. "Червените дяволи" надделяха с минималното 1:0 като гост на Борнемут. В герой за отбора се превърна Каземиро, който вкара красиво попадение.

В 9-ата минута бразилецът получи отлично извеждащо подаване от Кристиан Ериксен в наказателното поле. Бранител на домакините успя да отклони топката и да я вдигне нагоре, като я направи по-неудобна, но Каземиро се отличи с атлетично и атрактивно отиграване, с което съумя да вкара топката от непосредствена дистанция.

С успеха Манчестър Юнайтед събра 69 точки. Към края на двубоя срещу Борнемут Ливърпул губеше от Астън Вила с 0:1 и ако този резултат се запази до края, то категорично Ерик тен Хаг и компания си гарантират мястото в топ 4. Борнемут пък записа трета поредна загуба и остава 14-и с 39 пункта.

Така Юнайтед записа трети пореден успех над този съперник, както и втори такъв, без да инкасира попадение от "черешките".

Следващото изпитание за Манчестър Юнайтед е Челси - в отменен двубой от 32-рия кръг (25.05). Борнемут пък гостува не Евертън в последния си мач за сезона (28.05).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

9' - 0:1! Кристиан Ериксен се отличи с чудесно подаване в наказателното поле, където се бе включил Каземиро. Бранител на домакините игра с топката и я направи неособено удобна за бразилеца, който обаче отигра атлетично и ефектно, за да отбележи хубавото попадение.

 

Пет минути преди края на първото полувреме Каземиро намери топката от движение от около 25 метра. Бразилецът стреля силно по земя, но не пласира удара си в ъгъла и позволи на стража да се намеси.

Полувремето не изобилстваше от чисти голови положения пред двете врати. Изненадващо или не, показателят за "очaквани попадения на полувремето" бе в полза на "черешките" - 0,69 срещу 0,60. И това въпреки предимството на "дяволите" и при притежанието на топката (58%), и при отправените удари (9 срещу 6). Атаките на Борнемут цялостно изглеждаха по-опасни.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-сериозна ситуация за гол през втората част дойде чак в 63-тата минута. Ваут Вегхорст получи удобна топка след рикошет и стреля между краката на бранител на домакините, но Нето бе готов и спаси.

В 76-ата минута Нето се отличи с добро спасяване. След избита топка след ъглов удар Фернандеш я намери от въздуха и я насочи с много сила към вратата. Стражът обаче успя да избие в нов корнер.

В 84-тата минута Давид де Хеа спаси отбора си, след като скъси дистанцията и в ситуация един срещу един успя да спаси отбора си и преднината му. Кийфър Мур се отчете с пропуска.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хаг няма да мое да използва Лисандро Мартинес, Марсел Забицер, Дони ван де Беек и Фил Джоунс поради контузии, докато Мейсън Грийнууд е аут заради проблеми извън терена. Маркъс Рашфорд е под въпрос след неособено стабилно здравословно състояние в последно време. Фредерикс, Станислас, Таверниер и Семеньо са аут за домакините, докато Траоре е под въпрос.

В последните пет двубоя между тези съперници в шампионата Юнайтед е постигнал четири победи, докато "черешките" - една. Паднали са общо 19 попадения в този период, което прави средно почти по 4 на мач. До гол/гол пък се е стигало три пъти.

Манчестър Юнайтед е 4-ти с 66 точки, като при успех ще изравни третия Нюкасъл, но няма да го изпревари. Все пак победата ще осигури преднина от 4 точки пред Ливърпул - два кръга преди края.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички