Манчестър Юнайтед се сгромоляса ужасяващо в 99’ срещу Брайтън (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед се сгромоляса ужасяващо в 99’ срещу Брайтън (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

8432 0

Брайтън спечели драматично с 1:0 отложеното си домакинство на Манчестър Юнайтед от 28-мия кръг на Висшата лига. Трите точки донесе Мак Алистър с попадение от дузпа в 99-тата минута на срещата.

На “Амекс” по всичко личеше, че между двата тима ще се повтори развоя от преди няколко седмици, когато двата тима играха 120 минути и не успяха да си отбележат по време на полуфинал за ФА Къп.

В в четвъртък вечер 90-минутния сблъсък от местния елит отново изглеждаше, че ще завърши с нули на таблото, но Люк Шоу имаше нещастието да играе с ръка в наказателното поле по време на последното домакинско нападение, арбитърът прегледа ситуацията и моментално посочи бялата точка, от която аржентинецът не остави шансове на Де Хеа.

По този начин “чайките” се изкачиха до шеста позиция с 55 точки след 32 изиграни срещи, докато възпитаниците на Ерик тен Хаг са 4-ти с 63 точки и един изигран двубой повече.

Първо полувреме:

Първата четвърт час бе изключително динамичен и резултатът можеше да бъде открит и в двете посоки. Към една от вратите първо погледнаха гостите, но последва неточност при стрелбата. 

В 4-тата минута Митома се оказа на голова позиция след чудесна контраатака, но лицето на Де Хеа спаси "червените дяволи". На испанеца му потрябва медицинска помощ, но равенството бе запазено.

Video edited on Kapwing

Следващите опасни ситуации бяха на сметката на гостите, които контролират кълбото по-рядко, но чрез Рашфорд и Марсиал можеха да открият в 28-мата и 39-тата минута.

Второ полувреме:

В 67-мата минута Митома имаше претенции за наказателен удар, но Маринър подмина ситуацията и не удовлетвори желанията на играча.

Секунди по-късно погледите бяха насочени към противниковото наказателно поле, където Фернандеш пропиля голова ситуация. 

Напрежението се увеличи в следващите минути след грубо нарушение на Антъни. Останаха съмнения дали той трябва директно да бъде изгонен, но бе само официално предупреден в 70-тата минута.

Дълбоко в добавеното време на срещата се стигна до игра с ръка на Люк Шоу и бе отсъдена дузпа.

ГОЛ! Мак Алистър не остави абсолютно никакви шансове на Давид де Хеа в 99-тата минута от бялата точка със стрелба високо в левия ъгъл! 1:0!

Стартови състави:

Брайтън: Стийл, Кайседо, Уебстър, Дънк, Еступинан, МакАлистър, Гилмор, Енсисо, Митома, Буонаноте, Уелбек

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Шоу, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Каземиро, Антони, Рашфорд, Фернандеш, Марсиал

Преди мача:

Двата тима за последно премериха сили на 23-ти април, когато на "Уембли" се стигна до изпълнението на дузпи, при които се наложиха "червените дяволи", за място на финала за ФА Къп. В останалото време отборите не си вкараха попадение. 

Възпитаниците на Тен Хаг влизат в срещата от четвъртото място с 11 точки повече от осмия Брайтън, който разполага с 52 пункта преди срещата от 28-мия кръг. 

Дълъг списък от сигурни напускащи има и за двата тима, като за домакините това са Лалана, Лампти, Сармиенто и Фелтман. За местния колос отсъстват Варан, Гарначо, Джоунс, МакТоминей, Мартинес, Хейтън и Ван де Беек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички