Манчестър Юнайтед се превърна в боксова круша за Нюкасъл (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед се превърна в боксова круша за Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

15279 0

За трети пореден път през 2023 г. - Манчестър Юнайтед отстъпи пред Нюкасъл. В събота вечер “свраките” се наложиха с 1:0 над “червените дяволи” като домакини. В големия герой за победителите се превърна Антъни Гордън, който оползотвори асистенцията на Трипиър след чудесно развита атака. Бившият футболист на Тотнъм и Атлетико Мадрид пък нацели напречната греда в края на първото полувреме и така съотборниците му трябваше да потреперят до самия край за трите точки.

Най-лошата новина за победителите е контузията на Ник Поуп в заключителните минути на срещата. Той получи травма при опит да отрази удар и се наложи да бъде заменен от Мартин Дубравка. Именно и след смяната дойде опасна серия от опити на гостите и не след дълго Хари Магуайър изравни. Попадението на централния бранител обаче моментално бе отменено поради засада. 

Така за първи път от първата третина на миналия век (102 години) - Нюкасъл печели три поредни срещи над световния колос. Днес в рамките на 90 минути един опит в началото на Гарначо и отмененото попадение на Магуайър бяха най-опасните създадени ситуации, а домакините отправиха четири точни удари след 22 голови положения.

В крайна сметка Нюкасъл заслужи да се изкачи поне временно до петото място във временното класиране - с 26 точки след 14 двубоя, колкото има и Тотнъм, но с мач по-малко. Юнайтед пък спада до седма позиция със своите 24 пункта. Сега на Ерик тен Хаг и компания им предстои домакинство на Челси след само 4 дни, а Нюкасъл гостува на Евертън.

Първо полувреме

Първите 10 минути минаха под натиск на домакините. Те контролираха кълбото през 83% от времето, а отборите размениха по едно голово положение. Гостите обаче бяха по-близо до първото попадение с точен удар на Гарначо, но и той не създаде големи проблеми за Поуп.

В следващия подобен период от време "свраките" започнаха сериозно да изпускат гостите. Последната опасна атака завърши Исак със стрелба вътре в наказателното поле, но кълбото рикошира и напуса терена. Домакините обаче вече натрупаха цели 8 голови положения срещу 2 за гостите. 

В следващия четвърт час темпото на срещата остана високо, но гостите единствено се бранеха под постоянните атаки на Нюкасъл. 

Към 39-ата минута само гредата спаси "червените дяволи". Трипиър бе много близо до това максимално да се възползва от статичното положение пред наказателното поле на съперника, но с директна стрелба прати кълбото в напречния стълб. 

Второ полувреме

ГОЛ! Неспиращите опити на домакините най-накрая дадоха резултат след 55 минути игра. Тогава "свраките" развиха бързо нападение отдясно и последвалото вертикално на голлинията подаване на Трипиър към Гордън се оказа твърде сложно за гостуващата отбрана и последният откри резултата - 1:0!

В следващите 20 минути темпото в "Ст. Джеймсис Парк" падна, но срещата продължаваше основно да се играе пред вратата на Онана. Възпитаниците на Тен Хаг обаче загубиха и малкото креативност, която имаха през първата част и влязоха в заключителната част от двубоя с общо 3 голови положения (1 след почивката).

Пет минути преди края на редовното време бе извършена вратарска смяна. "Свраките" станаха жертва на поредната контузия и Поуп не успя да продължи срещата след травма при опит да отрази удар. Не след дълго бе заменен от Мартин Дубравка.

В последната минута от редовното време Магуайър успя да изравни, но дори не посмя да се зарадва - моментално бе отсъдена засада. 

Стартови състави

Нюкасъл: Поуп, Трипиер, Ласелс, Шер, Ливраменто, Гимараеш, Майли, Жоелинтон, Алмирон, Гордън, Исак

Манчестър Юнайтед: Онана, Магуайър, Фернандеш, Марсиал, Рашфорд, Гарначо, Далот, Шоу, Уан-Бисака, Мейну, Мактоминей

Преди мача

Отборите влизат в срещата с ремита през седмицата в Шампионска лига, които объркаха сметките им. Отборите водеха, но в крайна сметка не успяха да се справят с ПСЖ и Галатасарай. Днес "свраките" биват сочени за фаворит. 

Домакините влизат в срещата от седмо място с 23 пункта, а "червените дяволи" са шести с 24 пункта. Отборите напоследък печелят във Висшата лига, но Нюкасъл има три победи, загуба и реми в последните си пет срещи, а съперникът - 4 победи и поражение. 

И двата тима имат много контузени, но за "свраките" ситуацията е много по-сложна: Андерсън, Барнс, Ботман, Бърн, Лонгстаф, Манкийо, Мърфи, Таргет, Уилсън и Уилък не са на разположение, а за Тен Хаг - Диало, Еванс, Ериксен, Каземиро, Маласия, Мартинес и Санчо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички