Манчестър Юнайтед с първа победа като гост във Висшата лига: Фернандеш взе нов скалп с красиво бижу (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед с първа победа като гост във Висшата лига: Фернандеш взе нов скалп с красиво бижу (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3175 0

Манчестър Юнайтед записа първата си победа като гост през сезона в английската Висша лига. "Червените дяволи" надделяха с минималното 1:0 при визитата си на Бърнли. За пръв път през кампанията отборът имаше преднина още след първото полувреме, като тя бе задържана.

С успеха манчестърци събират 9 точки от 5 мача, като отборът все още няма двубой, който да е завършил наравно. Бърнли пък остава на последната позиция с 1 точка, колкото имат още и Лутън, и Шефилд Юнайтед.

Любопитен факт е, че стартовата 11-ка на Манчестър Юнайтед за този двубой бе съставена от футболисти от 10 различни страни (само Португалия имаше двама представители - Бруно Фернандеш и Диого Далот). Такова разнообразие на националности не бе виждано в клуба от мача с Нюкасъл от декември 2013 година (тогава също са 10 различни страни).

През първото полувреме Бърнли игра по-добре от своите гости, но въпреки това не просто не се оттегли с аванс, но го стори и с пасив. Дотам се стигна, след като Бруно Фернандеш реализира красив гол от воле точно в края на редововното време от първата част.

Преди това все пак трябва да се отбележи, че бе отменен гол и на Джони Еванс. Той засече с глава центриране в наказателното поле след корнер и прати топката в мрежата. Голът бе отменен, защото Расмус Хойлунд, който бе в засада, повлияе на ситуацията.

А с попадението срещу Бърнли капитанът на Юнайтед направи така, че вече е вкарал или е дал асистенция срещу 22 от 24-те клуба, които е срещал във Висшата лига. Изключения правят само Шефилд Юнайтед (3 мача срещу тима) и Норич (2 мача срещу тима).

През второто полувреме Бърнли проспа половин час и чак след това започна да атакува и да търси изравнителния гол с по-добри положения пред Онана.

Следващият двубой за Юнайтед е от Купата на Лигата, където среща Кристъл Палас (26.09). Мачовете срещу "орлите" ще са две поред, тъй като четири дни след първия предстои такъв и във Висшата лига (30.09). Бърнли пък среща Салфорд Сити за Купата на Лигата (26.09) и Нюкасъл в първенството (30.09).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В седмата минута топката бе отнета и Маркъс Рашфорд получи отляво, като напредна с топка в крака. Той подаде умело напред към Бруно Фернандеш, който от малък ъгъл в наказателното поле опита мощен изстрел, но първият точен удар в мача бе отразен от Трафорд.

След десетина минути игра обаче Тейлър се измъкна и подаде към Амдуни в наказателното поле. Той стреля опасно с глава, но там Онана показа страхотен рефлекс и спаси тима си.

Домакините пропиляха изключителна ситуация за гол. Амдуни получи в наказателното поле и от перфектна позиция, без да бъде притесняван, стреля покрай Онана, но ударът му се спря в страничния стълб.

В 25-ата минута "дяволите" центрираха от ъглов удар, а Еванс се извиси и насочи с глава топката в мрежата. Голът обаче бе отменен, тъй като Хойлунд попречи на вратаря Трафорд и повлия на ситуацията, докато бе в положение на засада.

В 42-рата минута Аарън Рамзи стреля от средна дистанция. Ударът му бе плътен и с достатъчно сила, но и в обсега на Онана, който спаси.

45 - 0:1! Резултатът бе открит в последната секунда от редовното време. Дълго подаване към Бруно Фернандеш в наказателното поле. Португалецът директно стреля от въздуха, въпреки че имаше двама души до себе си. Трафорд нямаше какво да стори срещу изключително красивия изстрел на Фернандеш, който го разстреля по земя.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Малко над пет минути след старта на второто полувреме гостите бяха близо до втори гол. Страхотно прострелно подаване от Диого Далот, но Хойлунд закъсня току пред голлинията да засече топката.

В следващите минути динамиката значително спадна. Манчестър Юнайтед контролираше топката и организираше предимно постепенни атаки, без да блести с чисти положения за гол.

Чак четвърт час преди края се откри първо добро положение за гол през втората част за домакините. Тогава Якуб Бруун Ларсен получи подаване в наказателното поле, но бе с малко изпреварен от Онана. Впоследствие друг играч на Бърнли също бе неутрализиран, за да може стражът да улови топката.

След тази ситуация последва феноменален период от пет минути, в които притежанието на топката бе... 90% в полза на Бърнли. От това обаче не произлезе нещо по-опасно.

Дойдоха няколко ситуации на напрежение пред Онана, но всичко можеше да приключи на контраатака пет минути преди края на редовното време. Тогава Рашфорд бе с топка в крака в наказателното поле и след няколко лъжливи движения опита удар от добра позиция, но той бе блокиран.

СЪСТАВИ

Бърнли: Трафорд, Робъртс, Ал Дахил, Байер, Тейлър, Кълън, Браунлхил, Гудмундсон, Рамзи, Колеошо, Амдуни

Манчестър Юнайтед: Онана, Регилон, Еванс, Линдельоф, Далот, Каземиро, Мейбри, Мактоминей, Фернандеш, Рашфорд, Хойлунд

За домакините аут са Майкъл Обафеми, Хялмар Екдал, Дарко Чурлинов и Лайл Фостър, като последният е наказан след червения си картон. Витиньо пък остава под въпрос до последно заради травма в коляното.

За "червените дяволи" участие няма да могат да вземат Антони, Амад Диало, Коби Майну, Тайрел Маласия, Джейдън Санчо, Люк Шоу и Аарън Уан-Бисака. Новите попълнения Амрабат и Маунт, както и централните бранители Варан и Магуайър пък до последно са под въпрос.

В последните пет двубоя от всички турнири между тези опоненти Бърнли няма победа. Манчестър Юнайтед е спечелил четири от срещите, като в три случая успехите идват с над един гол разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички