Манчестър Юнайтед разпиля Рединг в исторически мач за Рууни


Манчестър Юнайтед разпиля Рединг в исторически мач за Рууни
Снимка: Getty Images/Gulliver

2105 0

Манчестър Юнайтед разпиля Рединг с 4:0 в третия кръг за Купата на Англия. Мачът бе исторически за капитана на "червените дяволи", който откри резултата, а с попадението си изравни рекорда на Боби Чарлтън за брой попадения с екипа на Юнайтед.

Очаквано Юнайтед започна по-атакуващо срещата. Още във 2' Рууни бе близо до това да открие резултата, но Ал-Хабси спаси. 5 минути след това обаче Рууни отбеляза, с което изравни Боби Чарлтън по брой попадения 249. Марсиал проби отляво, след което подаде към Мата.Рууни засече след центриране и прати топката в далечния ъгъл.

В 15' Марсиал удвои преднината за "червените дяволи". Рууни и Марсиал си направиха двойно подаване, след което французинът прати топката в далечния ъгъл. 

В 27' Рашфорд направи невероятен пропуск. Младокът получи извеждащо подаване, преодоля вратаря, но на празната врата стреля встрани.

В началото на втората част Рууни имаше възможност да вкара още едно попадение, но центрирането от дясно хвана нападателя на скорост и той не успя да овладее топката. В 53' Карик опита удар пред наказателното поле, но стражът на Рединг изби топката.

В 55' Рууни отново бе много близо до попадение, но не успя да преодолее Ал Хабси на метри от вратата. В 75' Рашфорд отбеляза първото си попадение от септември насам и направи резултата 3:0. 

4 минути след това, веднага след първите смени в мача, в които най-накрая Швайнщайгер влезе в игра, "червените дяволи" поведоха с 4:0. Главна вина за това има стражът на Рединг, който направи ужасяваща грешка. Той изгуби топката пред голлинията и вместо да я изчисти я върна към вратата, което се оказа подарък за Рашфорд.

Преди мача

Рединг е трети в класирането на Чемпиъншип, а мениджър е бившият защитник на "червените дяволи" Яп Стам. Сред титулярите се завръща Уевйн Рууни, докато Златан Ибрахимович ще получи почивка.

Ерик Баи е единственият титуляр, който ще липсва заради предстоящата Купа на африканските нации.

Юнайтед има само една загуба от Рединг в последните 19 мача по между им - 11 победи, 7 равни.

Mанчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Смолинг, Рохо, Блинд, Карик, Фелаини, Мата, Рууни, Марсиал, Рашфорд

Рединг: Ал-Хабси, Гънтър, Блекет, Л. Моор, Ван дер Берг, Еванс, Уилямс, Кели, Биирънс, Маклиъри, Керморгант

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички