Манчестър Юнайтед продължава да разочарова, направи равен с Евертън във Висшата лига


Манчестър Юнайтед продължава да разочарова, направи равен с Евертън във Висшата лига
Снимка: Getty Images

6127 0

Манчестър Юнайтед продължава с неубедителното си представяне и записа втори пореден двубой, в който не побеждава в английската Висша лига. "Червените дяволи" завършиха наравно 1:1 с Евертън в едно от дербитата на кръга.

След като преди седмица футболистите на Оле Гунар Солскяер загубиха от Астън Вила (преди това се бяха спасили на косъм срещу Уест Хям), а преди дни на магия се спасиха срещу Виляреал и изковаха мъчен успех, днес феновете на "Олд Трафорд" отново нямаха много поводи за радост и оптимизъм.

Евертън в немалки периоди от мача надиграваше своя опонент и може да съжалява, че не стигна до успеха, въпреки че в последните минути предимно се отбраняваше. "Карамелите" бяха без редица основни играчи, въпреки това се представиха повече от добре.

Юнайтед стартира без своята голяма звезда Кристиано Роналдо, който бе оставен на пейката (появи се 10-ина минути след началото на втората част). Резултатът бе открит в 43-ата минута от Антони Марсиал, който стреля мощно отблизо след асистенция на Бруно Фернандеш. 20 минути след началото на втората част обаче Евертън изравни чрез отлична работа на Демарай Грей, Дукур и Таунсенд, който завърши.

Предстои прекъсване за мачовете на националните отбори, след което за Юнайтед следва убийствена програма и мачове срещу Лестър, Аталанта (два пъти), Ливърпул, Тотнъм и Манчестър Сити.

СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Фред, Грийнууд, Фернандеш, Марсиал, Кавани

Евертън: Пикфорд, Дин, Кийн, Мина, Годфри, Гордън, Алан, Дукур, Таунзенд, Грей, Рондон

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Очаквано домакините стартираха по-устремено на "Олд Трафорд". Първата добра ситуация пред тях се откри в 6-ата минута, когато Аарън Уан-Бисака центрира перфектно към Антони Мариал на втора греда, но той стреля много неточно с глава от добра позиция.

Постепенно Евертън изравни играта и също започна да организира атаки. В 16-ата минута Майкъл Кийн засече с глава центриране от пряк свободен удар и бе много близо до попадението, но топката мина покрай страничния стълб.

5 минути по-късно се стигна до най-чистото положение до момента в мача. Фред центрира по изключително прецизен начин към Единсон Кавани в наказателното поле. Уругваецът се пласира добре и нанесе удар с глава, но Джордан Пикфорд съумя да избие в ъглов удар.

В 33-ата минута Демарай Грей се отличи с отличен пробив през центъра на терена, с който си освободи и добра позиция за стрелба от средна дистанция. Ударът му обаче бе спасен с една ръка от Давид де Хеа.

43' - 1:0! Бруно Фернандеш подаде перфектно към влизащия на скорост в наказателното поле Марсиал. Французинът с едно докосване стреля мощно отблизо и не остави шансове на Пикфорд, въпреки че ударът бе пласиран малко над главата му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

10-ина минути след началото на втората част на терена се появи голямата звезда Кристиано Роналдо. Той и Джейдън Санчо замениха съответно Единсон Кавани и голмайстора Антони Марсиал.

65' - 1:1! Евертън изравни! Демарай Грей се пребори за топка на тъчлинията, справи се с няколко противникови футболисти, след което комбинира с Дкукур, който подаде към Таунзенд. Последният овладя и с второто докосване стреля прецизно по земя, за да възстанови паритета.

10-ина минути след това Роналдо бе изведен в наказателното поле и опита изстрел от много малък ъгъл, но не намери очертанията на вратата.

С доближаването до края на двубоя футболистите на Оле Гунар Солскяер натискаха все повече своя опонент, но така и не създаваха достатъчно добро положение, че да отбележат. Евертън пък използваше всеки шанс за контраатака.

В 85-ата минута Йери Мина получи подаване в наказателното поле и се разписа, но голът бе отменен правилно поради засада.

ПРЕДИ МАЧА

"Червените дяволи" показват колеблива форма във всички турнрии, като в последните си 6 мача имат три победи и три загуби. "Карамелите" обаче не са печелили на "Олд Трафорд" от декември 2013 г., но три от последните 5 мача във Висшата лига между двата тима са завършили наравно.

Манчестър Юнайтед няма победа над Евертън у дома във Висшата лига от октомври 2018 г. Пол Погба е футболистът, който е отправил най-много удари от началото на сезона, без да вкара гол - 15.

Ако "карамелите" поднесат изненадата и спечелят на "Олд Трафорд", Рафаел Бенитес може да стане първият треньор в историята, който е печелил срещу Манчестър Юнайтед като гост начело на три различни отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички