Манчестър Юнайтед премина през ада срещу втородивизионния Ковънтри, но издрапа до финал със Сити


Манчестър Юнайтед премина през ада срещу втородивизионния Ковънтри, но издрапа до финал със Сити
Снимка: Getty Images

922 0

Манчестър Юнайтед спечели инфарктно полуфинала за ФА Къп срещу Ковънтри Сити. "Червените дяволи" ще се изправят на финала срещу градския си съперник Манчестър Сити, който отстрани Челси.

Отборът на Ерик Тен Хаг водеше с 3:0, но след кошмарни заключителни 20 минути от редовното време допусна 3 гола, които вкараха двубоя в продължения.

В първите 15 минути от него Фернандеш нацели гредата, а във вторите Ели Симс стори същото за Ковънтри. В последните секунди на продължението тимът от Чемпиъншип стигна до четвърти гол, който обаче бе отменен заради засада.  Така се стигна до дузпи, където и двамата вратари спасиха по един удар, но Юнайтед повече не сгреши от бялата точка и стигна до финала.

Манчестър Юнайтед вече е допуснал 3+ гола в 14 различни мача във всички състезания този сезон. Бруно Фернандеш пък е отбелязал и асистирал в 17 мача за Манчестър Юнайтед – от дебюта си за клуба през февруари 2020 г., единственият играч от Висшата лига, който направи това в повече  мачове във всички турнири, е Мохамед Салах (20).

Как се разви мачът

Отборът на Тен Хаг стартира уверено срещата и атакуваше от самото начало. Имаше добри атаки в първите минути, като в 6' Алехандро Гарначо изпусна шанса си да открие след извеждащ пас от Фернандеш.

Въпреки сгъстената защита от Юнайтед лесно стигаха до противниковото наказателно поле, а Рашфорд направи голям пропуск в 19'. И все пак натискът донесе резултат в 23'.  Далот пусна остро успоредно подаване, а вратарят Колинс излезе неразчетено и топката мина покрай него преди да се озове в Мактоминей, който вкара за 0:1.

До края на полувремето "червените дяволи" бяха по-активни, като в края Рашфорд бе отказан от вратаря, но при последвалия корнер се стигна до нов гол. Бруно Фернандеш центрира, като намери Хари Магуайър, който с глава стреля неспасяемо за 0:2.

Второто полувреме продължи в същия ритъм и с шанс за Бруно Фернандеш, от който не се възползва. В 59' обаче португалецът напредна, мина противниковата защита и стреля от наказателното поле. Топката беше отклонена и премина покрай Колинс за 0:3.

Последните 20 минути обаче бяха катастрофални за Юнайтед. В 71' Елис Симс се възползва от центриране и отигра топката с коляното, като изненада Онана за 1:3. В 79' интригата напълно се завърна, след като Симс проби отляво, задържа и пусна към О’Хеър. Той стреля отдалеч, топката се удари в гърба на Уан-Бисака и влезе във вратата на Онана.

В добавеното време на срещата драмата стана пълна. Заради игра с ръка на Уан-Бисака бе отсъдена дузпа, а зад топката застана Хаджи Райт, който прати Онана в грешната посока - 3:3.

Още в 4' на първото продължение Бруно Фернандеш достигна до добро подаване в наказателното поле, но нацели напречната греда. В 26-ата минута пък Ели Симс имаше великолепна възможност да реши мача, но ударът му също намери напречната греда. 

В буквално последните секунди на продълженията Ковънтри стигна до четвърти гол след добра атака, благодарение на Хаджи Райт. И когато всичко изглеждаше изгубено за гранда, ВАР показа, че попадението е паднало при засада, макар и с милиметри. Затова то не бе зачетено и така се стигна ди дузпи. 

Дузпите
0:0 Каземиро пропуска
1:0 Райт 
1:1 Далот 
2:1 Торп
2:2 Ериксен

Дузпите

0:0 Каземиро пропуска (Колинс спасява)

1:0 Райт 

1:1 Далот 

2:1 Торп

2:2 Ериксен

2:2 О'Хеър пропуска (Онана спасява)

2:3 Фернандеш 

2:3 Шийф пропуска

2:4 Хойлунд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички