Манчестър Юнайтед пак страда, този път срещу последния


Манчестър Юнайтед пак страда, този път срещу последния
Снимка: Gulliver/GettyImages

1441 0

Отборът на Манчестър Юнайтед записа пореден слаб мач от началото на сезона. „Червените дяволи“ регистрираха поражение с 0:2 при гостуването си на последния в класирането във Висшата лига Уотфорд. Исмаила Сар и Трой Дийни от дузпа бяха точни за успеха на домакините. Това бе първа победа за Уотфорд след назначението на новия треньор на клуба Найджъл Пиърсън.

Двубоят стартира равностойно, като Уотфорд имаха леко предимство в първите минути на срещата. „Стършелите“ можеха да открият резултата, но с пропуски пред вратата на Давид Де Хеа се отчетоха Исмаила Сар, Абдулай Дукуре и Трой Дийни. Най-чистото положение за гостите дойде в края на първата част. Антони Марсиал изведе по чудесен начин Джеси Лингард, като английският национал остана сам срещу Бен Фостър. Лингард обаче се опита да прехвърли вратаря, като ударът му обаче прехвърли и самата врата. Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Втората част започна мълниеносно за домакините от Уотфорд. Играчите на Найджъл Пиърсън стигнаха да откриване на резултата в 50-тата минута. След разбъркване в наказателното поле топката се озова в Исмаила Сар, който отправи слаб удар, но Давид де Хеа допусна фатална грешка, като топката му се изплъзна от ръцете и влезе в мрежата – 1:0! Малко след това „стършелите“ нанесоха втори удар по амбициите за точка на Манчестър Юнайтед. В 54-тата минута голмайсторът Сар бе повален в наказателното поле от Аарън Уан-Бисака и съдията посочи бялата точка. Трой Дийни застана зад топката и бе безпогрешен – 2:0! Оле Гунар Солскяер реагира с включването в игра на Мейсън Грийнууд и върналия се от контузия Пол Погба. Въпреки това обаче „Червените дяволи“ не успяха да достигнат до почти нищо интересно пред вратата на Фостър, като единствено Рашфорд в самия край на срещата имаше възможност да върне един гол.

Поражението бе петто за сезона за Манчестър Юнайтед. По този начин „червените дяволи“ остават с 25 точки и се смъкват до 8-мото място във временното класиране във Висшата лига. Победата бе втора за Уотфорд от началото на кампанията, като с нея „стършелите“ събират 12 точки, но остават на последната позиция в класирането, заради по-лоша голова разлика от 19-тия Норич.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички