Манчестър Юнайтед обмисля да разтрогне договора на Джейдън Санчо?


Манчестър Юнайтед обмисля да разтрогне договора на Джейдън Санчо?
Снимка: GettyImages

1264 0

Манчестър Юнайтед обмисля да прекрати договора на Джейдън Санчо, ако не успее да се раздели с него, пише "Sky Sports". Англичанинът изпадна в немилост при мениджъра Ерик тен Хаг в началото на септември и оттогава е изолиран от първия тим на "червените дяволи".

От гранда се надяват на интерес от страна на други клубове към 23-годишния футболист през януари, но заплатата му в размер на 250 000 паунда седмично прави трансфера му, дори пращането му под наем, по-труден.

На "Олд Трафорд" предпочитат да продадат крилото, като си върнат 73-те милиона паунда, които броиха за него на Борусия (Дортмунд) през 2021 година. Но ако не успеят да се отърват от него, ръководството е готово да разтрогне договора му.

В Юнайтед биха приложили този подход към всеки друг свой футболист, ако смятат, че това е най-доброто за клуба. След идването на сър Джим Ратклиф в клуба, те планират да предприемат по-немилостив и решителен подход към договорите на играчите, давайки приоритет на правилната селекционна стратегия пред бизнес интересите.

Клубът също така иска да спре подновяването на договори, освен ако това не е нужно от футболна гледна точка. В миналото Манчестър Юнайтед е удължавал договори, за да защити трансферната стойност на футболистите и да предотврати напускането им като свободни агенти. А ето каква друга опция има Юнайтед за раздяла със Санчо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички