Манчестър Юнайтед обяви нова кампания против расизма


Манчестър Юнайтед обяви нова кампания против расизма
Снимка: Getty Images/Guliver

1108 0

Манчестър Юнайтед обяви началото на нова антирасистка кампания. В рамките на "See Red" (в преносен смисъл - изпадам в ярост) клубът призовава своите фенове да съобщават за расистки прояви, а също да защитят тези, по чийто адрес са отправени обиди.

В своето заявление клубът отбелязва, че някои паметни моменти в историята на клуба не биха се случили без "безспорния принос на тъмнокожите и азиатските футболисти". В сайта на Ман Юнайтед вече функционира специален формуляр, където всеки може да съобщи за случай на расизъм.

Директорът на Манчестър Юнайтед Ричард Арнолд заяви: "Ние сме горди, че играчи от всички етноси, религии и нации са носили екипа на Манчестър Юнайтед през годиние. Предизвикваме нашите фенове и феновете на всеки отбор да помисли за любимите си моменти и играчи. Колко различни щяха да са те без разнообразнието на най-добрите футболисти в света?"

В презентацията на проекта участваха Анди Коул, Рио Фърдинанд, Парк Джи Сунг и други бивши играчи на "червените дяволи".

А защо Оле Гунар Солскяер е отхвърлил футболист на проби, разберете от този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички