Манчестър Юнайтед обяви дългоочакваната новина за Лукаку


Манчестър Юнайтед обяви дългоочакваната новина за Лукаку
Снимка: Getty Images/Gulliver

2325 0

Манчестър Юнайтед е договорил с Евертън трансфера на Ромелу Лукаку, съобщиха на официалния си сайт "червените дяволи". Трансферът единствено зависи от договаряне на личните условия и преминаване на медицинските прегледи, като обявяването му ще бъде в най-скоро време. 

Това е сериозен трансферен удар по амбициите на Челси, който в началото бе фаворит за подписа му. Трансферът на нападателя в Манчестър Юнайтед е подготвян от агента му Мино Райола, който няма да получи същите пари от сделката, ако Лукаку подпише със „сините”. Според медии на Острова Юнайтед е дал оферта за белгийския футболист в размер на 75 млн. паунда.

Според други информации пък, Лукаку ще се превърне в най-скъпия футболист в историята на футбола. Сделката ще бъде за рекордните 90 милиона паунда, от които 15 ще влязат в касата на "Гудисън Парк" под формата на бонуси.

Според Sky Sports в сделката е включен и трансферът на Уейн Рууни, който ще се завърне в Евертън. Други медии твърдят, че преминаването на капитана на Юнайтед на "Гудисън" е договорено независимо от сделката за Лукаку.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички