Манчестър Юнайтед изстрада труден успех срещу Астън Вила и продължава напред във ФА Къп


Манчестър Юнайтед изстрада труден успех срещу Астън Вила и продължава напред във ФА Къп
Снимка: Getty Images

5139 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед постигна много трудна победа над Астън Вила с минималното 1:0 като домакин в мач от 1/32-финалите на ФА Къп. Попадение на Скот Мактомини в началото на двубоя се оказа достатъчно за "червените дяволи" да продължат напред в надпреварата.

Голът на Мактомини дойде в осмата минута, когато засече центриране на Фред с глава и вкара във втори пореден двубой на "Олд Трафорд". Възпитаниците на Стивън Джерард обаче не се отказаха и до края на частта изпуснаха няколко добри шанса, включително и греда.

В първите 15 минути на втората част две попадения на Астън Вила бяха отменени поради засади, като първото от тях бе изключително дискусионна ситуация, която отне доста време на ВАР, за да вземе окончателно решение. В края на мача Люк Шоу разби носа на противник в пеналтерията на Юнайтед, но съдията не отсъди дузпа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само осем минути игра Манчестър Юнайтед откри резултата. Фред центрира топката в наказателното поле, където Скот Мактомини се включи и изненада отбраната на Астън Вила, която бе неподготвена за неговото влизане. Халфът успя да засече с глава и да се разпише във втори пореден двубой на "Олд Трафорд" - 1:0!

Постепенно Астън Вила започна да навлиза по-дълбоко в противниковата половина и да тормози отбраната на "дяволите", която изглеждаше уязвима. В 30-ата минута "червените" се пропукаха сериозно отзад, когато Оли Уоткинс се измъкна в наказателното поле, излезе на стрелкова позиция, но ударът му уцели напречния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 51-ата минута Астън Вила вкара топката в мрежата на Юнайтед. След центриране в наказателното поле топката бе подадена успоредно на голлинията, където Дани Ингс успя да засече във вратата на "червените". След дълго преразглеждане на ситуацията от ВАР положението бе отменено заради спорна засада.

В 60-ата минута Астън Вила отново вкара гол, който обаче отново бе отменен. Дани Ингс бе изведен в предни позиции, а бившият нападател на Ливърпул успя да насочи топката по посока към вратата. Оли Уоткинс направи добавка, за да се озове топката в мрежата на Юнайтед. Попадението обаче бе отменено поради засада на Ингс.

В следващите минути Вила продължи да натиска, но трудно стигаше до ситуации за гол пред вратата на Юнайтед. В 74-ата минута пък Маркъс Рашфорд пропусна да реши двубоя в полза на "дяволите", след като негов удар бе отразен от вратаря Емилиано Мартинес. В 88' Люк Шоу буквално разби носа на Езри Конса в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Манчестър Юнайтед: 1. Де Хеа, 2. Линдельоф, 10. Рашфорд, 11. Грийнууд, 17. Фред, 18. Фернандеш, 19. Варан, 20. Далот, 21. Кавани, 23. Шоу, 39. МакТомини

Астън Вила: 1. Мартинес, 2. Кеш, 4. Конса, 5. Мингс, 3. Таргет, 7. МакГин, 6. Дъглас Луис, 41. Рамзи, 10. Буендия, 20. Ингс, 11. Уоткинс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Манчестър Юнайтед започва участието си в тазгодишното издание на ФА Къп - турнир, в който "дяволите" имат най-големи шансове да завоюват трофей през този сезон.  На пътя на "червените" обаче е коравият отбор на Астън Вила, воден от легендата на Ливърпул Стивън Джерард.

Вила влиза със самочувствие в двубоя на "Олд Трафорд", след като на този терен през септември успя да победи Юнайтед с 0:1 в мач от Висшата лига. Манчестър Юнайтед продължава да е колеблив в изявите си, като в последния шампионатен двубой отстъпи като домакин на Уулвърхемптън.

Астън Вила загуби последните си два мача в първенството - срещу Челси и Брентфорд, но въпреки това настроението в съблекалнята на отбора след идването на Джерард е приповдигнато. Двубоят на "Олд Трафорд" се очаква с изключителен интерес, като ТУК може да видите топ коефициентите за сблъсъка Манчестър Юнайтед - Астън Вила.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички