Манчестър Юнайтед излъга Бърнли за важна победа


Манчестър Юнайтед излъга Бърнли за важна победа
Снимка: Gulliver/GettyImages

1522 0

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна втора поредна победа във Висшата лига. „Червените дяволи“ надиграха Бърнли на „Търф Моор“ с резултат 2:0 в среща от 20-тия кръг на Премиър лийг. Антони Марсиал откри резултата в края на първата част, а Маркъс Рашфорд оформи крайното 2:0 в последната минута на двубоя.

Манчестър Юнайтед имаше добър шанс да открие резултата в 13-тата минута. Маркъс Рашфорд стреля от пряк свободен удар, но изстрелът му бе спасен от Ник Поуп. В 33-тата минута „Червените дяволи“ достигнаха до най-добрия си шанс до този момент в срещата. Брендън Уилямс центрира отляво и топката попадна в краката на Даниел Джеймс, който не успя да стреля, но това направи Антони Марсиал. Ударът на французина обаче бе избит от голлинията от Фил Бардсли. В 44-тата минута все пак Манчестър Юнайтед стигна до гол. Чарли Тейлър сбърка фатално, след като загуби топката от Андреас Перейра. Бразилецът подаде на Антони Марсиал, който сам срещу Ник Поуп отбеляза – 0:1!

В началото на втората част Марсиал за втори път вкара топката в мрежата на Бърнли, но попадението му беше отменено. Манчестър Юнайтед имаха няколко по-чисти ситуации за гол през първите 20 минути от началото на втората част, но не успяха да преодолеят Поуп. Бърнли също опитаха да създадат ситуация пред вратата на своите гости, като в 69-тата минута далечен удар на играч на домакините бе спасен от Давид Де Хеа. Като цяло на „Търф Моор“ през втората част имаше повече физически единоборства, отколкото футбол. В края на срещата станахме свидетели на няколко по-интересни момента, като Бърнли натисна Манчестър Юнайтед в търсене на изравняване. Вместо това „Червените дяволи“ стигнаха до втори гол на контраатака в последната минута от двубоя. Даниел Джеймс изведе Маркъс Рашфорд, който за момент сбърка, но след това промуши топката в мрежата на Бърнли за финалното 0:2!

Победата за Юнайтед означава, че тимът на Оле Гунар Солскяер вече има актив от 31 точки. „Червените дяволи“ се изкачват на 5-тата позиция в класирането, като имат само точка по-малко от 4-тия Челси, който обаче играе в утрешния ден. Бърнли остават на 13-то място с 24 точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички