Манчестър Сити завежда дело срещу УЕФА, за да защити участието си в ШЛ


Манчестър Сити завежда дело срещу УЕФА, за да защити участието си в ШЛ
Снимка: Getty Images/Guliver

1879 0

Отборът на Манчестър Сити ще заведе дело в опит да спре УЕФА от евентуално наказание с изваждане от Шампионска лига заради финансови нарушения, съобщиха британски медии. Сити, който защити титлата си във Висшата лига, е под опасност от изваждане от най-престижния европейски клубен турнир, след като УЕФА разследва потенциално нарушаване на финансовия феърплей от страна на „гражданите“.

Разследването започна през март след твърдения, че Сити, чиито собственици са базирани в Абу Даби, са скрили приходите от завишени търговски сделки, за да изпълнят изискванията на УЕФА относно разходи. Според „Daily Telegraph“, шампионите на Премиършип са се обърнали към Спортния арбитражен съд в Лозана преди предстоящото решение за присъда от съдебния състав на Органа за финансов контрол на УЕФА.

Съдебният състав вероятно няма да отсъди срещу заключенията на главния разследващ Ив Летерме, който започна разследването и се смята, че е препоръчал гранда да бъде изхвърлен от Шампионска лига. Това би оставило възпитаниците на Пеп Гуардиола извън най-престижния европейски клубен турнир за кампанията през 2020-2021. Но от Сити ще се опитат да се преборят с УЕФА и да докажат своята невинност.

А какви цели постави Хосеп Гуардиола пред тима за следващия сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички