Манчестър Сити забрави за загубите и победи Саутхямптън преди Нова Година


Манчестър Сити забрави за загубите и победи Саутхямптън преди Нова Година
Снимка: Getty Images/Guliver

3242 0

Шампионът на Англия Манчестър Сити постигна победа като гост над Саутхямптън. Срещата от 20-я кръг на "Сейнт Мери" завърши с успех с 1:3 за играчите на Хосеп Гуардиола.

Давид Силва откри още в 10', но Хойберг шокира "гражданите" 8' преди края на първата част. Все пак Сити показа класа и за две минути в продължението на първата част наниза две попадения чрез Стърлинг и Агуеро, за да запише успеха. В края на мача голмайсторът на домакините бе изгонен с директен червен картон.

Това бе 15-а победа за Сити в шампионата и по този начин те събират 47 точки. По този начин изместват Тотнъм и се връщат на втората позиция, като изостават със седем точки от лидера Ливърпул. "Светците" пък остават 17-и с 15 точки.

Срещата започна отлично за шампионите и още при втората си възможност те откриха резултата. Бернардо Силва бе изведен по десния фланг в 10', като той нахлу в наказателното поле и върна към точката за дузпата. Там непокрит бе оставен Давид Силва, който без проблем се разписа. Това бе първи гол за испанеца в Англия от 4 ноември - 0:1.

В 37' обаче Саутхямптън изравни. Хойберг открадна от младия Зинченко, след което навлезе в наказателното поле и с мощен удар в горния ъгъл матира Едерсон - 1:1.

Радостта на домакините обаче не трая прекалено дълго. До края на полувремето играчите на Хосеп Гуардиола намериха начин да излезнат напред в резултата. Те сториха това чрез Рахийм Стърлинг и Серхио Агуеро, които до почивката направиха резултата 1:3. Първо английският национал напредна по десния фланг и след серия рикошети Джеймс Уърд-Прауз си отбеляза автогол в последната минута, а в добавеното време Кевин де Бройне намери с прекрасно центриране Серхио Агуеро и нападателят с глава покачи на 1:3.

През втората част Манчестър Сити контролираше случващото се на терена на съперника. В края на двубоя добрият мач за Хойберг бе помрачен с нелепия червен картон, който си изкара в края с необмислен шпагат в краката на Фернандиньо.

Преди мача

Този уикенд ще се изиграят срещите от 20-я кръг на Висшата лига, като това са последните мачове за календарната 2018 година. Шампионите на Англия Манчестър Сити гостуват на "Сейнт Мери" и ще търсят задължителна победа. В последните четири мача играчите на Хосеп Гуардиола изненадващо допуснаха три поражения и вече изостават на 10 точки от лидера Ливърпул преди днешния си мач.

Домакините доста разочароват през този сезон, като имат цели 10 поражения и само три победи. Това им отрежда 17-а позиция с 15 пункта. Играчите на Ралф Хазенхютъл обаче бяха тези, които показаха, че през сезона тимът на Арсенал може да губи. "Топчиите" бяха в страховита серия, която обаче приключи именно на "Сейнт Мери".

СЪСТАВИ:

Саутхямптън: МакКарти, Таргет, Стивънс, Беднарек, Рамсей, Елунуси, Лемина, Хойберг, Уорд-Праус, Остин

Манчестър Сити: Едерсон, Данило, Компани, Лапорт, Зинченко, Силва, Фернандиньо, Силва, Марез, Стърлинг, Агуеро

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички