Манчестър Сити съсипа Астън Вила и се върна на второто място в класирането


Манчестър Сити съсипа Астън Вила и се върна на второто място в класирането
Снимка: Gulliver/GettyImages

2085 0

Манчестър Сити постигна разгромна победа при гостуването си на Астън Вила в среща от 22-рия кръг на Висшата лига. Двубоят на „Вила парк“ завърши при категоричното 1:6 в полза на „гражданите“. Серхио Агуеро отбеляза хеттрик за победата, Рияд Марез се отчете с два гола, а Габриел Жезус добави едно попадение за разгромния успех. Анвал Ел Гази вкара почетното попадение за Сити след точно изпълнена дузпа.

Отборът на Манчестър Сити започна вихрено и бързо стигна до първия гол в срещата. В 18-тата минута „гражданите“ организираха много добра атака, като топката достигна до Серхио Агуеро, който я подаде на Рияд Марез и алжирецът направи хубав пробив в наказателното поле на Вила, след което завърши с хубав удар във вратата на Ниланд – 0:1! В 24-тата минута Сити стигна до втори гол. Отново Серхио Агуеро бе в основата на попадението, като успя да задържи топката в наказателното поле на виланите, след което се получи разбиркване и след неумело изчистване на Дани Дринкуотър кълбото се озова в краката на Рияд Марез, който отбеляза втория си гол в срещата – 0:2! Четири минути по-късно Кевин Де Бройне получи топката в центъра на терена, след което навлезе и подаде на Агуеро и аржентинецът със силен удар вкара третия гол за „гражданите“ в срещата – 0:3!

До края на първото полувреме обаче имаше време и за 4-ти гол. В добавеното време отново Де Бройне се превърна в асистент, като сервира топката на крака на Габриел Жезус и бразилецът също попадна сред голмайсторите в мача – 0:4!

Нещата за Астън Вила станаха направо отчайващи в началото на втората част. В 58-мата минута Кевин Де Бройне подаде чудесен пас към Давид Силва, който на свой ред изведе Серхио Агуеро. Аржентинецът бе точен за втори път в срещата и направи резултата 0:5! В 64-тата минута „гражданите“ можеха да стигнат и до 6-ти гол, но топката като по чудо не влезе в мрежата на Ниланд. Тринайсет минути по-късно Габриел Жезус имаше шанс да вкара втория си гол в срещата, но не успя да уцели вратата от непосредствена близост. В 81-вата минута все пак Сити стигна до 6-тия си гол в мача. Кортни Хаус сбърка фатално и топката се озова в Серхио Агуеро, който с бомбен изстрел оформи своя хеттрик в мача – 0:6!

В последната минута все пак Астън Вила достигна до дузпа, след като Махмуд Трезеге бе фаулиран в наказателното поле. Ел Гази застана зад топката и бе точен за 1:6!

Успехът за Сити означава, че „гражданите“ вече заемат второто място във Висшата лига, след като събраха 47 точки и изпревариха Лестър във временното класиране. След победата на Уотфорд по-рано днес Астън Вила влиза в зоната на изпадащите с 21 точки

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички