Гуардиола коментира контузиите и трансферните слухове около отбора


Гуардиола коментира контузиите и трансферните слухове около отбора
Снимка: Guliver/GettyImages

1085 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че е доволен от процеса на възстановяване централния защитник на тима Аймерик Лапорт и се надява скоро французинът да се завърне в игра.

Лапорт получи тежка травма на менискуса на дясното коляно по време на мач с Брайтън в началото на септември и трябваше да се подложи на операция. Според Гуардиола хирургическата намеса и последвалата рехабилитация на бранителя са преминали много добре.

"Той вече тренира всеки ден и днес приключи тренировката, без да изпитва никаква болка. Не знам кога ще е готов да изиграе няколко минути, но вече е по-близо до завръщане. Движението му е много добро, така че мисля, че операцията е преминала добре", коментира Гуардиола на днешната си пресконференция преди двубоя с Астън Вила след два дни.

"Аймерик играе с левия си крак и е бърз. Той бързо свикна с футбола тук. Разбира се, неговото завръщане е важно за нас, но трябва да бъдем търпеливи процесът да завърши", допълни испанският специалист.

Гуардиола коментира и ситуацията с друг контузен играч на "гражданите" - Лирой Сане, който е спряган за трансфер в Байерн Мюнхен този месец. "Въпросът за трансфера трябва да зададете на Лирой, неговия агент и клуба. Аз не участвам в този процес. Познавам го добре, аз бях човекът, който го доведе тук, въпреки че той не играеше редовно за Шалке. Сега искам той да се върне здрав на терена, коляното му изглежда добре. Останалото не е моя работа, бъдещето му не е в моите ръце", обясни треньорът на Сити.

Междувременно наставникът на Ливърпул Юрген Клоп също даде информация за контузените в своите редици (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички