Манчестър Сити се измъчи без Холанд, но миг на гениалност на Де Бройне пречупи Лестър


Манчестър Сити се измъчи без Холанд, но миг на гениалност на Де Бройне пречупи Лестър
Снимка: Getty Images

1845 0

Манчестър Сити продължи победната си серия във Висшата лига, надделявайки трудно с 1:0 като гост над Лестър в среща от 13-ия кръг. Головата машина на „гражданите“ Ерлинг Холанд пропусна двубоя заради травма и възпитаниците на Хосеп Гуардиола се измъчиха доста, за да си тръгнат с трите точки.

Скъпоценият гол заби Кевин де Бройне в 49-ата минута. Белгийската звезда вкара страхотно попадение от пряк свободен удар от около 22-23-метра. Топката срещна и дясната странична греда и се оплете в мрежата на Дани Уорд.

Гостите имаха териториално предимство, но така и не успяваха да превземат вратата на „лисиците“. Пропуските следваха един след друг. В един момент от срещата владеенето на топката беше в съотношение 94% в полза на Сити. Домакините също имаха своите шансове да стигнат до равенството, но Едерсон не позволи да бъде преодолян.

Преди началото на мача бе отдадена почит на починалия собственик на Лестър Вичай Сриваданапраба, който загина преди 4 години при катастрофа с личния си хеликоптер в района на „Кинг Пауър Стейдиъм“.

Така хората на Гуардиола записаха 6-а поредна победа и оглавиха временното класиране с актив от 29 точки. Лестър остава на 17-ата позиция с 11 пункта.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички