Манчестър Сити се доближава до мечтаното ново попълнение - Йошко Гвардиол


Манчестър Сити се доближава до мечтаното ново попълнение - Йошко Гвардиол
Снимка: Getty Images

1932 0

Ръководството на Манчестър Сити е в напреднали преговори с колегите си от РБ Лайпциг за привличането на централния защитник Йошко Гвардиол!

21-годишният футболист е считан за един от най-добрите бранители в света в момента и може да се превърне в най-скъпия играч на тази позиция в историята на футбола.

Според информацията на "Sky Sports", "гражданите" все още не са отправили официална оферта за хърватския национал, но това ще се случи съвсем скоро. Самият Гвардиол пък е изявил желание да заиграе за "небесносините":

"Йошко и неговите съветници ни казаха, че той иска да премине в Манчестър Сити", заяви директорът на РБ Лайпциг Макс Еберл пред местната медия "Leipziger-Volkszeitung". Гвардиол има договор с немския клуб до лятото на 2027-а година и тимът на Хосеп Гуардиола ще трябва да плати около 90 милиона евро за правата му.

*Роденият през 2002-ра година защитник вече има 21 мача и два гола за националния отбор на Хърватия, като се разписа в мача за третото място на Световното първенство в Катар, в който "шахматистите" победиха Мароко с 2:1.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Йошко Гвардиол в Манчестър Сити: Добра или лоша идея?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички