Йошко Гвардиол в Манчестър Сити: Добра или лоша идея?


Йошко Гвардиол в Манчестър Сити: Добра или лоша идея?
Снимка: Getty Images

3209 0

През последните няколко седмици - за голямата надежда на хърватския футбол - Йошко Гвардиол, силно се спекулира, че може да заиграе за Манчестър Сити през следващата кампания. В интерес на истината, ако наистина се загледаме в силните страни на 21-годишния бранител, то може да разберем, че той наистина би паснал по идеален начин на състава на Пеп Гуардиола.

Модерният защитник

Играта с топка

Това, което прави младия бранител толкова желан от Сити е фактът, че Йошко Гвардиол е самото определение за съвременен централен защитник. Той може да изпълнява всички необходими защитни задачи, като същевременно може да дава тона на нови нападения, когато неговият отбор владее топката. Играейки за отбора на Лайпциг, който според "OptaAnalyst" доминира притежанието на топката – само Байерн (64,4%) има средно повече притежание от това на Лайпциг (58,3%) през миналия сезон.

Плеймейкърски умения

Гвардиол се чувства изключително комфортно с топката в краката. Миналия сезон той имаше средно повече докосвания, повече успешни пасове с по-висока точност от всеки друг играч на РБ Лайпциг. Фактът, че той е свикнал да докосва топката повече от 100 пъти на мач, незабавно прави прехода към атака безпроблемен, което е изключително важна част от игровата схема на Пеп в Сити.

Голямата въпросителна

Пеп Гуардиола е познат с факта, че не обича да прави коренни проблеми в своя игрови стил, когато нещата на терена за Сити се получават. Неговата схема с Мануел Аканджи и Нейтън Аке в отбрана работеше чудесно, като двамата футболисти бяха безапелационни в изявите си и помогнаха много за требъла на "гражданите". Именно това може да се окаже проблем за Гвардиол при възможен трансфер - той може да чака дълго време на пейката, за да получи своя шанс при евентуална грешка на двамата любимци на Пеп, която да ги изкара от терена.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Манчестър Сити се отказа от наддаването за английски национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички