Манчестър Сити с важна победа над Кристъл Палас, стана 2-ри и прати Ливърпул 4-ти във Висшата лига


Манчестър Сити с важна победа над Кристъл Палас, стана 2-ри и прати Ливърпул 4-ти във Висшата лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1281 0

Манчестър Сити победи убедително с 3:0 Кристъл Палас и взе важни 3 точки, с които зае второто място във временното класиране на английската Висша лига, като е само с 2 точки по-малко от лидера Манчестър Юнайтед, но и с мач по-малко.

Успехът дойде без напрежение, като в 26-ата минута резултатът бе открит, след като Кевин де Бройне намери по великолепен начин Джон Стоунс, който демонстрира добър отскок и изпревари отговарящия за него играч, за да реализира с глава от непосредствена дистанция. Бранителят вкара и втори гол в 68-ата минута, когато след центриране и игра с глава на негов съотборник топката попадна в краката му и без да се бави се разписа с удар по земя.

Между двете му попадения - 56-ата минута, Гюндоган удвои аванса за своя тим, след като се пребори добре с противникови футболисти на границата на наказателното поле и с прецизен удар без да се бави преодоля стража на гостите. В самия край на двубоя (88') Рахийм Стърлинг също се записа сред голмайсторите след красив удар от пряк свободен удар.

За Манчестър Сити предстои домакинство срещу Астън Вила в сряда, 20 януари, което е отменен двубой от 1-вия кръг във Висшата лига, а само 3 дни по-късно "гражданите" гостуват на Челтнъм в мач от четвъртия кръг във ФА Къп.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички