Манчестър Сити потрепери срещу Брайтън, но влезе в топ 3


Манчестър Сити потрепери срещу Брайтън, но влезе в топ 3
Снимка: Getty Images/Guliver

944 0

Манчестър Сити постигна четвърта поредна победа във Висшата лига, след като надви Брайтън на своя "Етихад". "Гражданите" надделяха с 1:0 благодарение на попадение на младия Фил Фоудън в края на първото полувреме. Този успех вкара гранда от Манчестър в топ 3 на Англия. Тимът на Хосеп Гуардиола събра 32 точки, с 4 по-малко от лидера Манчестър Юнайтед. Брайтън е на 17-а позиция.

Манчестър Сити имаше осезаем превес над съперника през първата част, но успя да отбележи едва в края на полувремето (44'). Тогава Де Бройне намери Фоудън, който проби отляво до центъра и отправи страхотен удар към долния ляв ъгъл на Робърт Санчес за 1:0. Младокът стреля с десния си крак, с който не играеше толкова успешно в миналото.

След почивката греда и някои добри изяви на вратаря им оставиха Брайтън в мача до последната минута. В 59' след бърза атака изстрел на Бернардо Силва срещна гредата, след като Санчес бе отклонил удар на негов съотборник. Последваха няколко спасявания на стража на гостите, но, за жалост на Брайтън, те се отчетоха само с 1 точен удар в срещата.

В добавеното време Кевин Де Бройне беше спънат в наказателното поле от вратаря на съперника и Манчестър Сити получи дузпа. С изпълнението ѝ се зае резервата Рахийм Стърлинг, който обаче пропусна, стреляйки над вратата. Така "гражданите" потрепериха до края, но взеха трите ценни точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички