Манчестър Сити с нова рутинна победа по пътя към втора поредна титла от Висшата лига


Манчестър Сити с нова рутинна победа по пътя към втора поредна титла от Висшата лига
Снимка: Getty Images

1522 0

Манчестър Сити продължава да ниже една след друга рутинни и съвсем безпроблемни победи в английската Висша лига, доближавайки се с всеки изминал кръг все повече до втора поредна титла. Този път "гражданите" разгромиха Норич с 4:0 и усложниха още повече ситуацията в тима.

Така Пеп Гуардиола и компания събраха 63 точки от 25 мача - 12 пункта повече от преследвача Ливърпул, който обаче е и с два мача по-малко. Норич пък е в зоната на изпадащите със 17 пункта на от 24 срещи на 18-ото място - Нюкасъл е с точка повече на 17-а позиция, но е с цели два мача по-малко.

Сити нямаше никакви проблеми в днешния ден, а големият герой бе Рахийм Стърлинг, който се отличи с хеттрик, а освен това и изпусна дузпа, въпреки че все пак довкара впоследствие топката. Той откри резултата в 31', а три минути след началото на втората част Фил Фоудън удвои аванса на тима.

Още два гола в 70' и в 90' оформиха крайния резултат в мач, в който "гражданите" имаха плашещо предимство при валдението на топката - 73% срещу 27%. Освен това те имаха цели 22 опита за гол срещу едва 8 за "канарчетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички