Манчестър Сити разката Евертън и диша във врата на Челси


Манчестър Сити разката Евертън и диша във врата на Челси
Снимка: Getty Images

1046 0

Манчестър Сити победи Евертън с 3:0 в мач от 12-тия кръг на английската Висша лига. Очаквано "гражданите" доминираха през цялата среща, като владееха топката в 77% от времето и не позволиха на съперника да създаде опасни възможности.

Възпитаниците на Пеп Гуардиола пропиляха куп положения през първото полувреме. Положенията се редяха едно след друго, като постепенно Рахийм Стърлинг, Фил Фодън и Илкай Гюндоган пропускаха. В 34-ата минута Майкъл Кийн извърши фал в наказателното поле, но дузпа не беше отсъдена.

В 44-ата минута Кансело центрира към Стърлинг, който не се забави да стреля и не остави шансове на Джордан Пикфорд. В 55-ата минута Родри стреля от границата на наказателното поле и с мощен удар удвои резултата. В 86-ата минута Бернардо Силва направи 3:0 след като рикоширала топка достигна до него и той я прати в мрежата.

С победата Манчестър Сити вече има 26 точки и е на второто място в подреждането. Евертън е на незавидната 11-та позиция с едва 15 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички