Манчестър Сити преодоля кризата с победа над Тотнъм на "Уембли" (ВИДЕО)


Манчестър Сити преодоля кризата с победа над Тотнъм на "Уембли" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4546 0

Отборът на Манчестър Сити се възстанови от мини кризата, в която се намираше. "Гражданите" записаха три поредни загуби във всички турнири преди днешната среща, но това не оказа влияние при гостуването им на Тотнъм на "Уембли", където момчетата на Хосеп Гуардиола победиха с 3:1.

По този начин те събраха 87 точки и отново имат 16 аванс пред втория Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко. Тотнъм пък остава с 67 пункта на 4-ото място, като води със 7 пред петия Челси.

В рамките на две минути Сити поведа с 2:0 след голове на Габриел Жезуси и Илкай Гюндоган след спорна дузпа. Кристиан Ериксен върна едно попадение точно преди почивката, но в края на срещата Рахийм Стърлинг реши изхода на срещата, оформяйки крайното 3:1.

Първите 10' от срещата преминаха спокойно, като двата тима водеха битката предимно в средата на терена. До голови ситуации не се стигна пред нито една от двете врати.

Постепенно обаче играчите на Хосеп Гуардиола наложиха натиск и това даде резултат в 22'. Венсан Компани с чудесен извеждащ пас през половината игрище изведе Габриел Жезус, който от своя страна показа самочувствие и преодоля Юго Лорис за 10-я си гол във Висшата лига.

В 24' "гражданите" стигнаха и до втори гол. Лорис излезе неразчетено и препъна Рахийм Стърлинг - дузпа. Зад топката застана Илкай Гюндоган, който нямаше проблем да се разпише - 2:0. При повторението обаче се видя, че нарушението на Лорис бе извън наказателното поле.

3' преди почивката Кристиан Ериксен върна Тотнъм в срещата. Хари Кейн изведе колегата си очи в очи с Едерсон. Лапорт опита шпагат, при който топката бе избита в коляното на халфа на "шпорите" и влетя в мрежата на гостите - 1:2.

Още в началото на второто полувреме играчите на Маурисио Почетино наложиха натиск, като трайно се установиха трайно в половината на "гражданите", но без реална опасност за гостите.

18' преди края на срещата обаче се стигна до трети гол във вратата на Лорис. След изстрел на Жезус стражът отрази, но кълбото попадна на крака на Стърлинг, който от няколко метра матира домакините - 1:3.

Преди мача

Отборът на Тотнъм влиза в срещата в серия от шест поредни победи, като тимът няма поражение от 16 декември, когато отсъпи именно на днешния си съперник с 4:1 на "Етихад".

В същото време Манчестър Сити допиусна три поредни загуби в последните си три срещи. "Гражданите" бяха надиграни на два пъти в Шампионска лига от Ливърпул, а между тях допусна и поражение от Манчестър Юнайтед в първенството.

Състави:

Тотнъм: Лорис, Трипиър, Санчес, Вертонген, Дейвис, Дембеле, Дайър, Ламела, Али, Ериксен, Кейн

Манчестър Сити: Едерсон, Уолкър, Компани, Лапорте, Делф, Силва, Гюндоган, Де Бройне, Стърлинг, Жезус, Сане

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички