Ман Сити е обвинен в създаването на фалшива работна позиция заради трансфер


Ман Сити е обвинен в създаването на фалшива работна позиция заради трансфер
Снимка: Getty Images/Guliver

884 0

Манчестър Сити е обвинен, че е създал „фалшива“ роля в клуба за бащата на бившия играч в академията Габриел Фернандо Алмейда като начин за заобикаляне на правилата на Висшата лига и откриване на нелегални сметки за хиляди лири за семейството на играча.

След като се присъедини към Сити като 14-годишен през 2011 г., Алмейда беше прекалено млад, за да получи професионален договор от клуба и - като високо оценен плеймейкър по това време - щеше да бъде свободен да преговаря с други отбори след 16-ия си рожден ден.

Правилата на Висшата лига за този сезон гласеха: "Нито един клуб не трябва да предизвиква или да се опитва да подтикне играч да се регистрира като студент от този клуб, като му предложи или всяко свързано с него лице, пряко или непряко, обезщетение или плащане в брой или по какъвто и да е друг начин".

По същество всички пари, изплатени на семейството на непълнолетен играч, за да повлияят на решението върху кариерата му, са в противоречие със закона, въпреки че в миналото клубовете са наемали членове на семейството на младежи, за да заобиколят тези правила.

Случаят на Алмейда обаче се различава, тъй като бразилецът твърди, че той всъщност никога не е работил за клуба, въпреки че е получавал месечни плащания за разходи в размер на около 1000 паунда между септември 2011 г. и юни 2012 г.

Той призна, че е преминал през две отделни скаутски тренировки в Сити, но добави, че тези сесии са били на английски - език, който той не разбира. Говорейки пред The ​​Athletic, Алмейда казва: „Истината е, че ми платиха, но не работех. В интерес на истината те ни измамиха, защото не говоря английски. Уредиха ми да взема курс по скаутство. Два пъти ходих в класната стая, за да се появя там на курса. Беше в Манчестър Сити".

Сити отрича твърденията, отправени срещу тях, чрез говорител на клуба, заявявайки: "Ограничените записи, които съществуват предвид естеството на ангажираната работа и значителния период от почти десетилетие, предполагат, че г-н Алмейда е бил скаур за период от времето на Габриел в клуба, за което му бяха възстановени разходите".

А наскоро Гуардиола се скъса да хвали нов в Манчестър Сити, на когото възложи и бъдещето на отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички