Манчестър Сити подписа нов договор с още един играч


Манчестър Сити подписа нов договор с още един играч
Снимка: Getty Images/Guliver

1764 0

Украинецът Олександър Зинченко подписа нов тригодишен договор с Манчестър Сити, който ще го остави на "Етихад" до лятото на 2024 г. Досегашното споразумение между двете страни изтичаше в края на сезон 2020/21. Зинченко става поредният футболист на „гражданите", който поднови своя контракт. Вчера Кайл Уокър парафира също с договор до края на сезон 2023/24.

"Трудно е да изразя колко съм щастлив, че подписах нов договор. Манчестър Сити предлага на играчите всичко, от което те имат нужда, за да продължат своето развитие. За мен е огромна чест да се обвържа с клуба за още пет години“, коментира украинският национал.

Спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн заяви: "Зинченко показа през последните два сезона своя невероятен талант. Той е млад и гладен за успехи. Той подхожда перфектно на нашата дългосрочна стратегия. Щастливи сме, че реши да остане при нас".

Зинченко изигра 29 мача във всички надпревари през изминалия сезон, в които вкара 1 гол. Той замести повече от успешно левия бранител Бенжамен Менди, въпреки че по презумпция е атакуващ футболист. Зинченко премина в Манчестър Сити от ФК УФА през лятото на 2016 година. Вижте колко нови играчи ще привлече клубът през лятото в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички